21/07/2019 23:43:53
10.12.2009

Αγωγή για επιστολή με ένδειξη «απεβίωσε"

Η μητέρα ενός στρατιώτη που βρισκόταν στο Ιράκ έκανε αγωγή ενάντια στα αμερικάνικα Ταχυδρομεία γιατί της επέστρεψαν μία επιστολή με την ένδειξη «απε βίωσε». Η Τζόαν Ναζμπάρ, κάτοικος της Ντουλούτ της Μινεσότα, είχε στεί λει μια επιστολή στον γιο της, τον Σεπτέμβριο του 2006, ενώ αυτός είχε φύγει για να μείνει στο Ιράκ 22 μήνες. Δύο εβδομάδες αργότερα έλαβε πίσω την επιστολή, πάνω στην οποία υπήρχε η λέξη «απεβίωσε» με κόκκινη σφραγίδα.

Η Ναζμπάρ, που δεν είχε λάβει πρόσφατα νέα από τον γιο της, έμαθε τελικά, χάρη στον Ερυθρό Σταυρό, ότι ο γιος της ήταν μια χαρά! Ζήτησε εξηγήσεις από τα αμερικάνικα Ταχυδρομεία, τα οποία της απάντησαν ότι δεν υπήρχαν απο δείξεις αδιαφορίας ή παραλείψεων από την πλευρά τους.

Η Ναζμπάρ δεν έλαβε ποτέ επιστολή συγγνώμης από την πλευρά των Ταχυδρομείων, ούτε κάποια εξήγηση γιατί μπήκε η σφραγίδα «απεβίωσε» στην επιστολή, ενώ ο παρα λήπτης ήταν ζωντανός. Η μητέρα του στρατιώτη κατέθεσε αγωγή, τρία χρόνια αργότερα, ζητώντας αποζημίωση για «συναισθηματικό κλονισμό» και «απώλεια εισοδημάτων» λόγω των εξόδων που κατέβαλε για να συνέλθει...

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.