search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:28
MENU CLOSE

Συγκλονιστικές καταγγελίες από τους δύο Τούρκους αξιωματικούς: «Συνάδελφοί μας χειρουργήθηκαν στα έντερα»

10.01.2017 14:15
Ξανά στο εδώλιο οι Τούρκοι αξιωματικοί –  Εξετάζεται το δεύτερο αίτημα της Τουρκίας για έκδοσή τους - Media
 
Στα όρια των ταινιών τρόμου κινήθηκαν οι καταθέσεις των δύο Τούρκων αξιωματικών ενώπιον του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου που συζητά αίτημα έκδοσής τους στη γείτονα χώρα. 
 
Αναλυτικότερα, ο πρώτος αξιωματικός ανέφερε πως «τη σύζυγο και τον αδερφό μου και τη σύζυγο του τους έχουν απομακρύνει από τη δουλεία τους, χωρίς καμία δικαιολογία. Οι τραπεζικοί μας λογαριασμοί και η περιουσία μας έχει δημευθεί. Της γυναίκας μου της έχουν δεσμεύσει και το διαβατήριο. Άρχισαν να συλλαμβάνονται οι σύζυγοι στρατιωτικών. Ήρθαμε στην Ελλάδα για να σώσουμε τη ζωή μας και μας λένε προδότες. Μας πονάει πολύ που είπανε ότι πουλήσαμε στρατιωτικά μυστικά στην Ελλάδα». 
 
Έκανε μάλιστα αναφορά σε παραδείγματα βασανιστηρίων με ηλεκτρικά, με κλομπ και προσέθεσε: «Πολλοί συνάδελφοι μάθαμε χειρουργήθηκαν στα έντερα. Σε στάβλους αφήνουν τους ανθρώπους γυμνούς χωρίς φαγητό και όταν έχαναν τις αισθήσεις τους τους έβαζαν να υπογράφουν διάφορα. Στην Τουρκία οι στρατιωτικοί είναι σαν καταραμένοι. Λυπάμαι που λέω όλα αυτά για τη δική μου πατρίδα».
 
Ο δεύτερος αξιωματικός είπε: «Ήμασταν κοσμικοί, πάντοτε στραμμένοι στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, 22 χρόνια στη γραμμή του Ατατούρκ. Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης έχει παραταθεί για 3 μήνες. Στα παιδιά μου στο σχολείο λένε πως είμαι προδότης. Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία παραγράφηκαν. Αγωνιώ για το μέλλον των παιδιών μου».
 
Προηγουμένως στο δικαστήριο επιδείχτηκε βίντεο με συλλήψεις δικαστών μέσα στο ανώτατο δικαστήριο της Τουρκίας και όπως είπαν οι συνήγοροί των δύο στρατιωτικών, Χρ. Μυλωνόπουλος και Όμηρος Ζέλιος, αυτό «δείχνει ότι δεν πρόκειται να τύχουν δίκαιης δίκη».
 
Κατά την ακροαματική διαδικασία εξετάστηκαν ως μάρτυρας ο ναύαρχος ε.α. Κ. Φενέκος, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κ. Τσιτσελίκης και ο καθηγητής και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχ. Σταθόπουλος. Μάλιστα ο τελευταίος είπε χαρακτηριστικά πως «αν ήμουν εγώ υπουργός Δικαιοσύνης, δεν θα ενέκρινα την έκδοσή τους. Δεν είναι αντιτουρκική ενέργεια η μη έκδοση. Αν είχε γίνει πραξικόπημα και είχε έρθει στην Ελλάδα ο Ερντογάν, θα έλεγα το ίδιο. Να μην εκδοθεί. Ακόμη και οι διεθνείς σχέσεις πρέπει να υποχωρούν στη θεμελιώδη αρχή να μη βασανίζονται οι άνθρωποι. Η ιστορία θα δικαιώσει μια απόφασή σας κατά της έκδοσης».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:28