search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:21
MENU CLOSE

Τζεντιλόνι: Η Ε.Ε. χρειάζεται ανάπτυξη και εργασία, όχι εμμονή με τα δημοσιονομικά

10.01.2017 19:16
«Ξυπνούν» οι Ευρωπαίοι - Τζεντιλόνι: Θα χρειαστούμε 1,5 τρισ. για τις συνέπειες του κορωνοϊού - Media
 
Αιχμές για την εμμονική συμπεριφορά της Γερμανίας σχετικά με τη δημοσιονομική πειθαρχεία στην Ε.Ε. άφησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι.
 
Στη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι, ο Τζεντιλόνι τόνισε ότι «οι προτεραιότητες για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η ανάπτυξη και η εργασία» προσθέτοντας δηκτικά ότι «δεν υπάρχει μέλλον, τουλάχιστον στο ύψος της παράδοσής της, για μια Ευρώπη που έχει εμμονή με τα δημοσιονομικά» και «δεν επικεντρώνεται στην εργασία και την ανάπτυξη».
 
Ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η Ρώμη και το Παρίσι καταβάλλουν ουσιαστικές προσπάθειες για να δοθεί νέα ώθηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές της, μετά το Brexit» και ενώ είναι αντιμέτωπη με «διάφορα άλλα προβλήματα».
 
Ο Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να εργασθούν μαζί με εκείνες της Αφρικής, για να περιορισθούν οι μεταναστευτικές ροές και να ευνοηθεί η ανάπτυξη».
 
Επανέλαβε επίσης ότι «το βάρος του μεταναστευτικού προβλήματος πρέπει να το μοιρασθούν όλοι, να μην μείνει φορτωμένο στις πλάτες μόνο κάποιων χωρών».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:19