25/08/2019 00:15:24

Παγκόσμιος σκουπιδότοπος των iphone η Ασία

Παγκόσμιος σκουπιδότοπος των iphone η Ασία - Media

 

Τα τελευταία 10 χρόνια έχουν κυκλοφορήσει 12 μοντέλα iphone. Εκατομμύρια καταναλωτές έχουν αγοράσει το νεότερο μοντέλο της Apple. Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ, που πετάνε όλα τα παλιά τηλέφωνα; Το βέβαιο είναι ότι δεν εξαφανίζονται από προσώπου γης…

Η τεχνολογική έκρηξη από το 2010 και μετά οδήγησε στην ραγδαία αύξηση των «ηλεκτρονικών σκουπιδιών».

Ένα από τα hot spot των ηλεκτρονικών σκουπιδιών είναι η Ασία, που συγκεντρώνει το 63% της παγκόσμιας συσσώρευσης «e-waste».

Ο όρος e-waste αντιπροσωπεύει τα ηλεκτρονικά απόβλητα και αυτά δεν είναι μόνο τα iphone βέβαια, παρόλο που κατέχουν μεγάλο μερίδιο σε αυτή την αγορά. Στα ηλεκτρονικά σκουπίδια συμπεριλαμβανονται όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές όπως οι ηλεκτρονικη υπολογιστές, τα τάμπλετ, τα αξεσουάρ τους όπως οι φορτιστές τους, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια κ.α.

Λόγω της αύξησης του βιοτικού επιπέδου στις Ασιατικές χώρες, τα ηλεκτρονικά σκουπίδια των ασιατών καταναλωτών ολοένα και πληθαίνουν. Πέρα από αυτό, κάποιες φτωχές ασιατικές χώρες εισάγουν και ηλεκτρονικά σκουπίδια από τη Δύση, η οποία θέλει να τα ξεφορτωθεί.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.