18/07/2019 00:52:10

Κουμουτσάκος: Η Ευρώπη χρειάζεται επισκευές, όχι κατεδάφιση

Κουμουτσάκος: Η απέλαση των Ρώσων διπλωματών μπορεί να προκαλέσει χιονοστιβάδα εξελίξεων   - Media

 

Την άποψη ότι η σημερινή κατάσταση στην ΕΕ «δεν είναι ικανοποιητική και δεν πρέπει να διαιωνιστεί» και γι' αυτό χρειάζονται «επισκευές», αλλά όχι «κατεδάφιση», εκφράζει ο Γιώργος Κουμουτσάκος σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ υποστηρίζει ότι «χρειάζονται αλλαγές που θα διορθώσουν τα κακώς κείμενα», ωστόσο, σημειώνει ότι «η Ευρώπη παραμένει η μόνη λύση», ενώ η επιστροφή των εθνικισμών «θα είναι συνταγή επιστροφής στις σκοτεινότερες σελίδες της ιστορίας της».

Ερωτηθείς εάν ανησυχεί για τις επαναλαμβανόμενες αναφορές Σόιμπλε περί Grexit, απαντά ότι πριν από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, «ας σταματήσουν στο εσωτερικό της χώρας οι απαράδεκτες και επικίνδυνες φωνές που κάνουν λόγο για έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή. Όταν κάποιοι τολμούν να παίζουν με τέτοιες εφιαλτικές ιδέες στο εσωτερικό, πώς θα απαιτήσουμε να σταματήσουν αντίστοιχες λογικές στο εξωτερικό»;

Τέλος για την αντιμετώπιση των τουρκικών ισχυρισμών περί «γκρίζων ζωνών» προκρίνει «επίμονη διπλωματία, αποφασιστική άμυνα, συνεχή ενίσχυση των διεθνών μας ερεισμάτων πρώτα μέσα στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, αλλά και πέραν αυτών», ενώ αντίθετα σημειώνει ότι «επικοινωνιακά παιχνίδια για τόσο κρίσιμα ζητήματα δεν χωρούν».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.