search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:30
MENU CLOSE

Αποσύρεται ο Guy Verhofstadt: Ο Antonio Tajani φαβορί για πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

17.01.2017 09:38
Αποσύρεται ο Guy Verhofstadt: Ο Antonio Tajani φαβορί για πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου - Media

 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Politico, το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα «έκλεισε» μια συμφωνία με την οποία ο ιταλός ευρωβουλευτής, πρώην σύμβουλος του Silvio Berlusconi, ο Antonio Tajani θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Η συμφωνία έγινε μεταξύ του EΛΚ και της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατικών για την Ευρώπη, της οποίας ηγέτης είναι ο Guy Verhofstadt και προβλέπει την απόσυρση του τελευταίου από την κούρσα της προεδρίας. Σε αντάλλαγμα το κόμμα του θα αναλάβει τον έλεγχο του

Η εκλογή του Tajani, η οποία μπορεί και να «τελειώσει» ακόμα και στον πρώτο γύρο, θα φέρει υπό τον έλεγχο του ΕΛΚ και τα τρία ευρωπαϊκά όργανα: το Ευρωκοινοβούλιο, την Κομισιόν και το Συμβούλιο.

Στη δήλωση της αποχώρησης του ο Verhofstadt τόνισε πως το κάνει για να μην «αποδυναμωθεί» το Ευρωκοινοβούλιο. «Με τον Τραμπ και τον Πούτιν και τις τόσες άλλες απειλές που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, είναι σημαντικό να είμαστε ενωμένοι για να αναμορφώσουμε την Ένωση μας. Αυτή η συμμαχία είναι ανοικτή σε όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις. Είναι μια συμμαχία ιδεών για να αλλάξουμε την κατεύθυνση στην οποία οδεύει η ΕΕ».

Ο βασικός αντίπαλος του Tajani, o επίσης Ιταλός Giani Pittella δεν παραδέχθηκε την ήττα και κάλεσε τους ψηφοφόρους του να συνεχίσουν να τον στηρίζουν.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:28