search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:34
MENU CLOSE

Δήλωση-σοκ από τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Ε.Ε.: «Θα σόρταρα το ευρώ» (Video)

26.01.2017 19:15
Απίστευτο κι όμως… Τραμπικο: Ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ε.Ε. δεν ήταν… ποτέ υποψήφιος για τη θέση - Media
 
Απόλυτα ταυτισμένος με την εκτίμηση του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι η Ε.Ε. βαίνει προς διάλυση εμφανίστηκε ο καθηγητής Οικονομικών και -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- νέος πρέσβης της χώρας στην Ένωση, Τεντ Μάλοχ.
 
Μιλώντας στο BBC, o Μάλοχ εκτίμησε ότι το ευρώ ίσως καταρρεύσει μέσα στους επόμενους 18 μήνες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ένα πράγμα που σίγουρα θα έκανα το 2017 θα ήταν να σορτάρω το ευρώ» (σ.σ. να στοιχηματίσει ότι το κοινό νόμισμα θα καταρρεύσει).
 
Ο Μάλοχ περιέγραψε το ευρώ ως «ένα νόμισμα που όχι μόνο εξαφανίζεται, αλλά έχει πραγματικό πρόβλημα και θα μπορούσε να καταρρεύσει μέσα σε έναν ή ενάμιση χρόνο», και υπενθύμισε ότι παρόμοιες απόψεις έχουν εκφράσει κι άλλοι οικονομολόγοι, όπως ο νομπελίστας Τζόζεφ Στίγκλιτς.

Τέλος, αναφερόμενος στην αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε., ο Μάλοχ εκτίμησε ότι ένα «καθαρό Brexit» θα ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα για τις ΗΠΑ, καθώς εκτός της Ε.Ε., άρα της ενιαίας αγοράς και της τελωνειακής ένωσης, η Βρετανία θα μπορούσε να υπογράψει ευκολότερα μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου. Και, ρίχνοντας ένα τελευταίο «καρφί», προσέθεσε ότι «δεν είμαι σίγουρος πως θα υπάρχει Ε.Ε. με την οποία θα έχουμε διαπραγματεύσεις για το ελεύθερο εμπόριο».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01