search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:12
MENU CLOSE

“Βράζει” η Ιταλία!

13.08.2011 16:13
"Βράζει" η Ιταλία! - Media

Ανάστατοι οι Ιταλοί μετά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων λιτότητας ύψους 45 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

Ανάστατοι οι Ιταλοί μετά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων λιτότητας ύψους 45 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι. «Ετοιμοπόλεμα» εμφανίζονται τα συνδικάτα ενώ μεγάλες αναμένεται να είναι και η αντιδράσεις την τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς καταργούνται περιφέρειες και δήμοι.

Ο Τζούλιο Τρεμόντι μπορεί να παρουσίασε αναλυτικά τα νέα μέτρα, το μυαλό του όμως ήταν στη συνάντηση κορυφής Σαρκοζί – Μέρκελ την προσεχή Τρίτη. «Εάν τα ευρωομόλογα είχαν γίνει πραγματικότητα θα είχαν εγγυηθεί τη σταθερότητα των αγορών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Οικονομίας της Ιταλίας προχώρησε το Σάββατο σε αναλυτική παρουσίαση των μέτρων που εγκρίθηκαν σε μηδενικό χρόνο στην έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το βράδυ της Παρασκευής, υπό το βάρος των πιέσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο ίδιος μετέθεσε για το 2103, (ένα χρόνο νωρίτερα από το προβλεπόμενο) το στόχο για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, καθώς η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι ενέκρινε περικοπές κρατικών δαπανών που φτάνουν τα 20 δισ ευρώ για το 2012 και 25,5 δισ. για το 2013.

«Η κρίση αφορά την Ευρώπη» υπογράμμισε ο Τρεμόντι και συμπλήρωσε: «εάν τα ευρωομόλογα είχαν ήδη γίνει πραγματικότητα, θα είχαν εγγυηθεί τη σταθερότητα των χρηματιστηρίων». Παράλληλα, επισήμανε πως «η ανοδική πορεία των spread, ξεκίνησε από το φθινόπωρο, διότι διαδόθηκε η πεποίθηση ότι η Ευρώπη δεν είναι σε θέση να χειρισθεί καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Η ελληνική κρίση ενώθηκε με την αμερικανική και έτσι επιταχύνθηκε το σύνολο των εξελίξεων».

Την ίδια ώρα, το μεγαλύτερο συνδικάτο της Ιταλίας Cgil, προειδοποίησε πως δεν πρόκειται να δεχθεί την κατάργηση του νόμου που απαγορεύει τις απολύσεις, οι οποίες δεν στηρίζονται σε βάσιμη και αποδεδειγμένη αιτία. To Cgil μιλά για «άμεση έναρξη κινητοποιήσεων που μπορεί να οδηγήσουν σε πανιταλική απεργία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:59