27/05/2019 01:32:34

Τα μαζεύει ο Τραμπ για τα βασανιστήρια: Ο υπουργός Άμυνας μπορεί ανατρέψει τη απόφασή μου

Τα μαζεύει ο Τραμπ για τα βασανιστήρια: Ο υπουργός Άμυνας μπορεί ανατρέψει τη απόφασή μου - Media

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα μεταθέσει στον υπουργό Άμυνας της χώρας Τζέιμς Μάτις την απόφαση για το ζήτημα της χρήσης της πρακτικής του εικονικού πνιγμού ως ανακριτικό εργαλείο για τη συγκέντρωση πληροφοριών από τις μυστικές υπηρεσίες, ακόμα κι αν ο ίδιος τονίζει ότι πιστεύει πως η πρακτική αυτή έχει αποτέλεσμα.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους επισήμανε ότι ο Μάτις δεν «πιστεύει απαραίτητα» στη μέθοδο του εικονικού πνιγμού και άλλες τεχνικές ανακρίσεων, τις οποίες κοινοβουλευτικοί κι οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ως βασανιστήρια.

«Δεν συμφωνώ απαραίτητα, αλλά σας λέω ότι (η άποψη) εκείνου θα υπερισχύσει διότι εγώ του δίνω αυτήν την εξουσία» υπογράμμισε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου στον Λευκό Οίκο με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

«Εγώ νιώθω ότι έχει αποτελέσματα. Δεν το έχω κρύψει εδώ και πολύ καιρό. Αλλά θα ακολουθήσω τους επικεφαλής μας» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.