search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:49
MENU CLOSE

Ο Τριντό καλωσορίζει τους πρόσφυγες που διώχνει ο Τραμπ: Ελάτε στον Καναδά! (Photo)

29.01.2017 12:50
Ο Τριντό καλωσορίζει τους πρόσφυγες που διώχνει ο Τραμπ: Ελάτε στον Καναδά! (Photo) - Media

 

Με ανάρτηση του στα social media ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζαστιν Τριντό, έδωσε «πληρωμένη απάντηση» στο ρατσιστικό διάταγμα Τραμπ που απαγορεύει την είσοδο προσφύγων από επτά μουσουλμανικές χώρες στις ΗΠΑ.

Ο Τριντό ανακοίνωσε ότι οι πόρτες της χώρας του είναι ανοιχτές γι’ αυτούς που φεύγουν από τη χώρα τους για να γλυτώσουν από τον πόλεμο.

«Ο Καναδάς θα δεχθεί εκείνους που φεύγουν για να γλιτώσουν τις διώξεις, την τρομοκρατία και τον πόλεμο, ανεξαρτήτως της πίστης τους», έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter, προσθέτοντας μία φωτογραφία του με ένα προσφυγόπουλο και το hashtag #WelcomeToCanada (Καλωσορίσατε στον Καναδά).

Από τότε που ο Τριντό ανέλαβε τα ηνία της χώρας του στα τέλη του 2015, ήταν προτεραιότητά του να αυξήσει τον αριθμό προσφύγων που υποδέχεται ο Καναδάς. Από τότε, η χώρα των 36 εκατ. κατοίκων, έχει υποδεχτεί περίπου 40.000 πρόσφυγες.

Ωστόσο, έχει τη σημασία του ότι μεγάλο μέρος των 16.000 Σύρων προσφύγων που έχουν πάει στον Καναδά, έχει χρηματοδοτηθεί από ομάδες Καναδών πολιτών και όχι από το κράτος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:43