search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:57
MENU CLOSE

«Ξέφυγε» ο Τραμπ: Έκλεισε το τηλέφωνο στον Αυστραλό πρωθυπουργό

02.02.2017 10:44
Στενότερη συνεργασία με την Τουρκία για το Αφρίν θέλει ο Τραμπ - Media

 

Το τηλέφωνο στα… μούτρα του Αυστραλού πρωθυπουργού έκλεισε ο Ντόναλντ Τραμπ καθώς δεν του άρεσαν καθόλου αυτά που του έλεγε σχετικά με τη συμφωνία που έχει υπογράψει η Αυστραλία με τις ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ συζητούσε με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Μάλκολμ Τέρνμπουλ τη μεταξύ των δύο χωρών συμφωνία για το προσφυγικό. Η επικοινωνία τους επρόκειτο να διαρκέσει 1 ώρα, αλλά στα 25 λεπτά ο Αμερικανός πρόεδρος αφού χαρακτήρισε τη συμφωνία «βλακεία», είπε ότι «είναι η χειρότερη συμφωνία όλων των εποχών» και πως αυτό θα τον σκοτώσει πολιτικά, του έκλεισε το τηλέφωνο χωρίς κανένα διπλωματικό τακτ.

Μάλιστα, επικαλούμενος τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με άλλους τέσσερις ηγέτες νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε στον Μάλκολμ Τερνμπουλ ότι «αυτό είναι το χειρότερο τηλεφώνημα όλων» κι έκλεισε το ακουστικό!

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο και πριν από τον Αυστραλό πρωθυπουργό ο Ντόναλντ Τραμπ είχε συνομιλήσει με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε, την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Αυστραλία είναι παραδοσιακός σύμμαχος των ΗΠΑ, ενώ η χώρα έχει υπογράψει με τον Μπαράκ Ομπάμα συμφωνία να δέχεται 1.250 πρόσφυγες από τα κέντρα υποδοχής της Αυστραλίας κάτι που ο Τραμπ δεν έχει κανέναν σκοπό να τηρήσει προς δυσαρέσκεια του Τερνμπουλ. Μάλιστα, ο Τραμπ κατηγόρησε την Αυστραλία ότι με αυτήν τη συμφωνία επιχειρεί να εξάγει τους επόμενους βομβιστές της Βοστώνης, αναφερόμενος στους αδερφούς Τσαρνάγιεφ που αιματοκύλησαν το 2015 τον Μαραθώνιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01