search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:24
MENU CLOSE

Συγκίνηση από την απόφαση πολιτικού να δωρίσει τα όργανα της εγκεφαλικά νεκρής συζύγου του

02.02.2017 15:03
Συγκίνηση από την απόφαση πολιτικού να δωρίσει τα όργανα της εγκεφαλικά νεκρής συζύγου του - Media
 
Πάνδημη συγκίνηση έχει προκαλέσει η απόφαση κορυφαίου πολιτικού να δωρίσει για μεταμοσχεύσεις τα όργανα της συζύγου του η οποία είναι εγκεφαλικά νεκρή από την Πέμπτη.
 
Ο πολιτικός δεν είναι άλλος από τον πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος πληροφορήθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου του Σάο Πάουλο, όπου νοσηλευόταν από τις 24 Ιανουαρίου η σύζυγός του, Μαρίσα Λετίσια Ρόκο, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, ότι ο εγκέφαλός της δεν αιματωνόταν πια.
 
Το νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι «με την έγκριση της οικογένειάς της, η διαδικασία της δωρεάς οργάνων είναι σε εξέλιξη», ενώ ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας έγραψε στο Facebook ότι «η οικογένεια Λούλα ντα Σίλβα ευχαριστεί όσους εκδήλωσαν την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους τις τελευταίες ημέρες».
 
Το κοινοβούλιο της Βραζιλίας τήρησε ενός λεπτού σιγή και το κεντροδεξιό κόμμα PSDB, που είχε βρεθεί απέναντι στον Λούλα σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις, του έστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα. Η Μαρίσα Λετίσια Ρόκο παντρεύτηκε τον Λούλα το 1974, την εποχή που εκείνος ήταν συνδικαλιστικός ηγέτης, και απέκτησαν μαζί τρία παιδιά.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:19