search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:16
MENU CLOSE

«Ευρωπαϊκή Άμυνα» εισηγείται η Ιταλίδα υπουργός Άμυνας

05.02.2017 16:02
«Ευρωπαϊκή Άμυνα» εισηγείται η Ιταλίδα υπουργός Άμυνας  - Media

 

Στη δυνατότητα ενισχυμένης συνεργασίας στον τομέα της Άμυνας ανάμεσα σε Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία και Γαλλία αναφέρθηκε η Ιταλίδα υπουργός Άμυνας, Ρομπέρτα Πινότι, σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα «Ιl Messaggero».

«Ο πυρήνας των χωρών που κινήθηκε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα προς την κοινή άμυνα -δηλαδή Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία- πρέπει να επεξεργασθεί ενισχυμένες συνεργασίες. Η περαιτέρω επένδυση των χωρών αυτών προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, θα παρακινήσει θετικά και τις υπόλοιπες», υπογραμμίζει η Πινότι.

Η Ιταλίδα υπουργός δηλώνει αισιόδοξη πως η συμφωνία συνεργασίας της Ιταλίας με τη Λιβύη θα μειώσει τα μεταναστευτικά ρεύματα, και δηλώνει πως «όσοι ζητούν να εφαρμοσθεί ναυτικό μπλόκο, λαθεύουν».

Σχετικά με την πρόσφατη επαναλειτουργία της ιταλικής πρεσβείας στην Τρίπολη, τέλος, η υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Τζεντιλόνι υπογραμμίζει: «Δείξαμε θάρρος, είμαστε η πρώτη χώρα η οποία έκανε το βήμα αυτό. Το συγκεκριμένο άνοιγμά μας στον διάλογο δεν αφορά μόνον την Τρίπολη αλλά ολόκληρη τη Λιβύη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:14