search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:56
MENU CLOSE

Σε βάθος τριετίας η κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων ανακοίνωσε ο Γαβρόγλου

09.02.2017 14:33
Σε βάθος τριετίας η κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων ανακοίνωσε ο Γαβρόγλου - Media
 
Παράθυρο τριετίας για τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγικών εξετάσεων «άνοιξε» ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στη Βουλή.
 
Το σχέδιο της κυβέρνησης, όπως αποκάλυψε ο αρμόδιος υπουργός, περιλαμβάνει την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων και την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το βαθμό του απολυτηρίου ενώ ο Κώστας Γαβρόγλου χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το σύστημα εξετάσεων για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια.
 
«Οι τελευταίες δύο τάξεις του Λυκείου πρέπει να αναβαθμιστούν δραματικά και τα παιδιά να έχουν ένα απολυτήριο με σοβαρή υπόσταση στην κοινωνία, πρέπει να αποδραματοποιηθούν οι εξετάσεις, που παιδαγωγικά δεν παίζουν κανένα ρόλο, αφού τα παιδιά μαθαίνουν απ’ έξω τα μαθήματά τους και πάνε και γράφουν και όποιο δεν τα έχει μάθει, κόβεται. Και αυτό είναι παιδαγωγικά απαράδεκτο σύστημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας. 
 
Ο Κώστας Γαβρόγλου υποστήριξε ότι οι αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ έχουν ορίζοντα τριετίας. Όπως είπε ο υπουργός «αυτό πρέπει να το συζητήσουμε στις λεπτομέρειες του και δεν είναι κάτι που μπορεί να ισχύσει από του χρόνου, αλλά έχει έναν ορίζοντα μιας τριετίας, τουλάχιστον, και τίποτε δεν μπορεί να γίνει βεβαίως χωρίς ένα εθνικό σχέδιο αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων και χωρίς ένα εθνικό σχέδιο επιμόρφωσης των καθηγητών». 
 
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα θεματικών εβδομάδων στα σχολεία και τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει σχολίασε πως το πρόγραμμα περιλαμβάνει ζητήματα όχι μόνο των σχέσεων ανάμεσα στα δύο φύλα, αλλά και το ζήτημα της διατροφής και το ζήτημα των εθισμών. Όπως σχολίασε ο Κώστας Γαβρόγλου χαρακτηριστικά αυτά αποτελούν θέματα που «όλη η κοινωνία τα συζητάει» ενώ σημείωσε πως «μου κάνει εντύπωση πως κάποιοι τρέμουν να συζητήσουμε θέματα που όλη η κοινωνία τα συζητά».
 
Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε μάλιστα ότι η θεματική εβδομάδα είναι υποχρεωτική, κανένας γονέας δεν έχει νομική δυνατότητα να αποσύρει τα παιδιά του και υπάρχουν εξαιρετικές ενδείξεις για τη λειτουργία του Προγράμματος από τους εκπαιδευτικούς. 
 
Ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε παράλληλα ότι αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει τη συγκρότηση επιτροπής η οποία θα μελετήσει τα οικονομικά της εκπαίδευσης, σημειώνοντας πως μια τέτοιου είδους επιτροπή, που θα αφορά τα οικονομικά της παιδείας, από τα προνήπια μέχρι και τα διδακτορικά, δεν υπήρξε από την ίδρυση του ελληνικού κράτους.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:53