search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:58
MENU CLOSE

Τζανακόπουλος κατά Φίλη: Αστοχη και άκαιρη η συζήτηση για ανοίγματα στο ΠΑΣΟΚ

12.02.2017 14:58
Τζανακόπουλος σε Κικίλια: Ακόμα να απαντήσετε στην πρόκληση - Media

 

Ζήτημα πολιτικής στρατηγικής πέραν της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης έθεσε κατά πληροφορίες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή.

Ο ίδιος, στον αντίποδα των όσων είπε χθες ο Νίκος Φίλης υπέρ της συμμαχίας με το ΠΑΣΟΚ (και στον οποίον φαίνεται να απαντά), εξέφρασε την άποψή ότι, σε αυτή τη συγκυρία, είναι άστοχη συζήτηση για τέτοια ανοίγματα, καθώς δεν βοηθούν τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει καταφέρει να εκφράσει το αντισυστημικό ρεύμα, πολλώ δε μάλλον που το ΠΑΣΟΚ δεν ακολουθεί την τάση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκτρατίας,  δηλαδή τάση αμφισβήτησης του ευρωπαϊκου μοντέλου.

Πιο συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε “δεν θα κριθούμε τόσο από τη συμφωνία όσο κυρίως από το τι θα μπορέσουμε να κάνουμε πέραν αυτής”.

Και παρέθεσε 5 σημεία : α) σημαντικότερος,είπε, είναι ο δείκτης μεριδίου μισθών προς το ΑΕΠ και “αν καταφέρουμε να αντιστρέψουμε την πτωτική του τάση” αυτό, συμπλήρωσε  ειναι σημάδι μείωσης των ανισοτήτων και άρα ο βασικός δείκτης των επιδόσεων της κυβέρνησης β) το κοινωνικό κράτος γ) προσφυγικό δ) δημοκρατικές ελευθερίες ε) η στρατηγική για την καταπολέμηση της διαφθοράς 

Στη βάση αυτών των κρίσιμων πυλώνων, είπε, “πρέπει να ανοικοδομήσουμε τις κοινωνικές μας συμμαχίες και γι αυτό”.

“Είναι άστοχο και άκαιρο να στρέφουμε διαρκώς τη συζήτηση στο πολιτικό επίπεδο και στα πολιτικά ανοίγματα που πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη στιγμή παρατηρούνται δειλά βήματα αμφισβήτησης του κυρίαρχου ευρωπαϊκού μοντέλου και των κυρίαρχων πολιτικών από την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία αλλά τέτοιες τάσεις δεν βλέπουμε στην Ελλάδα. Είναι γι αυτόν τον λόγο που βεβαίως μας ενδιαφέρουν τα πολιτικά ανοίγματα όμως αυτά πρέπει να έχουν και έρεισμα στην πραγματικότητα και αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται διατεθειμένο να ακολουθήσει την τάση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκτρατίας. Υπάρχει εξάλλου ένα αντισυστημικό ρεύμα και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να το εκφράσει. Το μεγάλο ερώτημα της εποχής είναι τι είδους πρόσημο θα έχει αυτή η αμφισβήτηση, αν το ρεύμα αυτό θα πάρει προοδευτικό ή ακροδεξιό πρόσημο. Και τα άνοιγματα στο ΠΑΣΟΚ δεν ευνοούν αυτή τη στρατηγική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει την αμφισβήτηση και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη”. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01