18/02/2020 17:34:18
14.12.2009

Κοπεγχάγη, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Κοπεγχάγη, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα    - Media

Οι ηγέτες και οι υπουργοί των 192 κρατών, θα αρχίσουν από αύριο Δευτέρα να σκάνε μύτη στην Κοπεγχάγη, οπότε και … «αρχίζουν τα όργανα» για την κρίσιμη Σύνοδο για τις κλιματικές αλλαγές.Η πρώτη εβδομάδα της Συνόδου που ολοκληρώθηκε σήμερα , ήταν απλώς ένα ορντέβρ, αφού οι μεγάλες «μασέλες» τώρα παίρνουν θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Όπως επισημαίνει το ελληνικό γραφείο της Greenpeace, από τη Δευτέρα «όλα θα μπορούν να συμβούν, αφού θα είναι εφικτό να ληφθούν αποφάσεις από χώρες στο ανώτατο επίπεδο εκπροσώπησης».

Κομβικής σημασίας θα είναι η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ήδη έχει ταχτεί υπέρ μίας νομικά δεσμευτικής συμφωνίας για μείωση των εκπομπών κατά 20%. Εάν, όμως επισημαίνει η περιβαλλοντική οργάνωση,  «αναβαθμίσει το στόχο της από 20% σε 30%, τότε θα δοθεί νέα ώθηση στις συνομιλίες και θα απομονωθούν οι ΗΠΑ».

Για να μην ξεχνιόμαστε, ο Ομπάμα πάει με πρόταση για μείωση της τάξης μόλις του 4% και βέβαια είναι κατά μίας νομικά δεσμευτικής συμφωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.