search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:47
MENU CLOSE

Βίντεο από τον καβγά του Μπουτάρη με τον χρυσαυγίτη Ματθαιόπουλο (Video)

14.02.2017 18:58
Βίντεο από τον καβγά του Μπουτάρη με τον χρυσαυγίτη Ματθαιόπουλο (Video) - Media

 

«Η Χρυσή Αυγή είναι μη αποδεκτή ιδεολογία για μένα και την πλειονότητα του δημοτικού συμβουλίου. Πρέπει να υπενθυμίζουμε κάθε τόσο ότι δεν έχει θέση στις δημοκρατικές διαδικασίες, ιδιαίτερα τώρα που γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί συνδικαλιστική παράταξη εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

«Είμαι αποφασισμένος να θυμίζω στην πόλη ότι, ο κ. Ματθαιόπουλος που είναι εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, όταν έρχεται ψηφίζει αρνητικά όλα τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου Δ.Σ., πετάει την ατάκα του και φεύγει», πρόσθεσε ο κ.Μπουτάρης.

Προηγουμένως, ο κ. Μπουτάρης είχε εγκαλέσει τον επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του πρόσφατου ταξιδιού του στο Τελ Αβίβ και την προσπάθεια για δημιουργία Μουσείου Ολοκαυτώματος στην πόλη.

«Με ενοχλεί η ναζιστική ιδεολογία κι εσείς την πρεσβεύετε αυτή. Συζητάμε ότι πήγαμε στο Μουσείο Διασποράς, στο Μουσείο Ολοκαυτώματος, όλα αυτά που έχει υποστεί η ιστορία είναι αποτέλεσμα ναζιστικής θεωρίας», είπε ο κ. Μπουτάρης.

«Δεν μπορείτε να ξέρετε καλύτερα από μένα τι πρεσβεύω. Αυτό που κάνετε είναι δημοκρατικό;», απάντησε ο κ. Ματθαιόπουλος.

«Φυσικά και είναι δημοκρατικό, γιατί σ’ αφήνω να μιλάς. Έχει φασιστική αντίληψη η Χρυσή Αυγή;», ρώτησε ο δήμαρχος.

«Είναι πολύ πιο δημοκρατική από ότι φαντάζεστε», είπε ο κ. Ματθαιόπουλος.

«Σε προκαλώ να πεις ‘Ναι είμαι Χρυσή Αυγή’. Δεν έχει φασιστική αντίληψη η Χρυσή Αυγή; Κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλο σου», υποστήριξε ο κ. Μπουτάρης.

Ο κ. Ματθαιόπουλος στην τοποθέτησή του απευθυνόμενος στο δήμαρχο είπε πως «η αλαζονεία τιμωρείται. Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος».

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, από την πλευρά του απευθυνόμενος στον επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής» τόνισε: «Τέτοια πρόκληση δεν έχω ξαναζήσει. Μας απειλείτε; Είναι θανάσιμη η απειλή; Όλοι αυτό νοιώσανε. Απειλείτε με μηνύσεις. Ο τρόπος, η συμπεριφορά σας και τα λόγια σας αυτό έδειξαν».

H Ρία Καλφακάκου, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», τόνισε πως «ο φασισμός δεν είναι για χαριτωμενιές, είναι επικίνδυνος», ενώ ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γιάννης Δελής, υποστήριξε πως «ο ναζισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Δείτε το βίντεο:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01