search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:17
MENU CLOSE

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Ρώμη η σορός του σπουδαίου καλλιτέχνη Γιάννη Κουνέλλη

17.02.2017 17:27
Αλλαγές στις παραστάσεις στο θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν - Media

 

Ο σπουδαίος Έλληνας καλλιτέχνης Γιάννης Κουνέλλης, έφυγε στα 80 του χρόνια και θεωρείται από τους πρωτοπόρους της arte povera. Γεννήθηκε στον Πειραιά αλλά ζούσε στην «αιώνια πόλη». Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες παγκοσμίως στα εικαστικά δρώμενα και κυρίως στον μοντερνισμό.

Η θλίψη στην Ιταλία για το θάνατο του είναι τεράστια στον καλλιτεχνικό κόσμο ενώ ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού, Ντάριο Φραντσεσκίνι, έγραψε στο twitter: «Είναι μία ημέρα θλίψης. Έφυγε ένας μεγάλος δάσκαλος, θετός Ιταλός, ο οποίος με το έργο του επηρέασε καθοριστικά τη σύγχρονη τέχνη.»

Μέχρι τη Δευτέρα 20 του μήνα που θα γίνει η κηδεία, η σορός εκτίθεται σε λαικό προσκύνημα στο Μέγαρο του Δήμου της Ρώμης. Η κηδεία του μεγάλου ζωγράφου θα γίνει, στις 11:30, στην εκκλησία «Σάντα Μαρία Ντελ Πόπολο», που είναι γνωστή ως «Chiesa degli Artisti», (Εκκλησία των Kαλλιτεχνών), στην πλατεία του λαού της Ρώμης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:17