search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:21
MENU CLOSE

Στην Αθήνα το πρώτο συνέδριο Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών

21.02.2017 16:44
Στην Αθήνα το πρώτο συνέδριο Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών - Media
 
Το πρώτο τους συνέδριο διοργανώνουν οι φοιτητές πολιτικοί μηχανικοί, με σκοπό να αναδείξουν τις πτυχές και το εύρος των επιλογών των αποφοίτων του κλάδου.
 
Παράλληλα το συνέδριο αποσκοπεί στην δημιουργία ενός ενιαίου άξονα αλληλεπίδρασης μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων στα οποία υπάγονται οι σχολές Πολιτικών Μηχανικών ανά την επικράτεια και ιδίως των φοιτητών αυτών.
 
Επιπροσθέτως αξίζει ιδιαίτερης μνείας το γεγονός ότι η επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου έχει θέσει ως στόχο την εμβάθυνση των φοιτητών στο γνωστικό αντικείμενο, καθώς και τη σύνδεση τους με την αγορά εργασίας, κάτι το οποίο μάλλον εκλείπει από το ακαδημαϊκό περιβάλλον. 
 
Πεποίθηση μας είναι πως σε μια περίοδο μακροχρόνιας ύφεσης για τον κλάδο, η σύνδεση των νέων αποφοίτων με το εργασιακό περιβάλλον, καθίσταται επιτακτική ανάγκη.
 
Το πρώτο συνέδριο φοιτητών πολιτικών μηχανικών φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός. 
 
Στις εργασίες του θα καλυφθούν επιστημονικά ζητήματα και θέματα που άπτονται όλων των τομέων της σχολής Πολιτικών Μηχανικών και ευρύτερα, αλλά και οι μελλοντικές προοπτικές για τους φοιτητές, οι οποίες αφορούν μεταπτυχιακά προγράμματα ή ευκαιρίες στον εργασιακό τομέα.
 
Η ομάδα των ομιλητών του συνεδρίου θα αποτελείται από διακεκριμένους καθηγητές από όλη την Ελλάδα, στελέχη από επαγγελματικούς φορείς και ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται στην αγορά εργασίας, οι οποίοι θα παρουσιάσουν θέματα τα οποία σχετίζονται με τους τομείς έρευνας και ενασχόλησης τους.
 
Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του συνεδρίου δίνεται η δυνατότητα σε προπτυχιακούς φοιτητές να παρουσιάσουν εργασίες τους.
 
Το συνέδριο θα θα πραγματοποιηθεί στις 10-12 Μαρτίου στην Αθήνα, στην κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στην οδό Ακαδημίας 7.
 
Συμμετοχή μπορεί να δηλώσει οποιοσδήποτε φοιτητής από όλα τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας, ως παρατηρητής αν δεν είναι φοιτητής σχολής Πολιτικών Μηχανικών και ως σύνεδρος αν έχει αυτή την ιδιότητα.
 
Στους συνέδρους θα παρέχεται πιστοποιητικό συμμετοχής υπογεγραμμένο από την Οργανωτική και Επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου. Οι εγγραφές έχουν ήδη αρχίσει και δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κύριοι χορηγοί του 1ου Συνεδρίου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών είναι το  Global Prep, το κορυφαίο Κέντρο Προετοιμασίας για Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ελλάδα και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:20