search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:31
MENU CLOSE

Κόντρα Σκουρλέτη-Βορίδη για τις αποφάσεις του Eurogroup

21.02.2017 17:24
Κόντρα Σκουρλέτη-Βορίδη για τις αποφάσεις του Eurogroup - Media

 

Δεν έμειναν ασχολίαστες οι αποφάσεις του χθεσινού Eurogroup εντός της Βουλής. Οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης κατά την διάρκεια της συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών. Ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι με την χθεσινή απόφαση η χώρα εξασφαλίζει για δύο χρόνια καθαρό τοπίο για μια νέα αναπτυξιακή πορεία ενώ ο Μάκης Βορίδης σημείωσε, με αρκετή δόση ειρωνίας, πως «συνεχίζεται η όμορφη ιστορία της διαπραγμάτευσης». 

«Η ΝΔ διαψεύστηκε πανηγυρικά αφού εδώ και ένα μήνα προσπαθούσε να διαμορφώσει μια άλλη εικόνα μιλώντας ακόμα και για διάγγελμα του πρωθυπουργού και δημοψήφισμα» σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης. Απευθυνόμενος στο «γαλάζιο» στρατόπεδο ο υπουργός Εσωτερικών είπε: «Δεν μιλάτε επί του περιεχομένου. Δηλαδή τι θέλετε; Να μην κλείσει η συμφωνία για να βουλιάξει η χώρα; Αυτή η συμφωνία πλαίσιο έχει μια εσωτερική λογική. Για κάθε μέτρο επιπλέον επιβάρυνσης προβλέπεται αντίμετρο ελάφρυνσης. Εξ ου και η διαπίστωση μηδενικής δημοσιονομικής απόκλισης. Σε αυτό διαφωνείτε;» τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης. «Η χώρα εξασφαλίζει ένα καθαρό τοπίο δύο ετών χωρίς κανένα μέτρο, δεν είναι αμελητέο αυτό» έκλεισε την τοποθέτηση του ο Πάνος Σκουρλέτης.

Απαντώντας στον υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης ανέφερε πως «άκουσα με ενδιαφέρον να πανηγυρίζουν για την μεγάλη επιτυχία στο Eurogroup, ότι τελείωσε η λιτότητα, όμως αυτό που δεν μας λένε είναι αν χαίρονται με την μείωση του αφορολόγητου κι αν χαμογελούν που θα πάρουν φόρους από ανθρώπους των 600 ευρώ», υποστηρίζοντας ότι χθες δεν υπήρξε καμία συμφωνία στο Eurogroup.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:30