search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:35
MENU CLOSE

Με τον Άνθιμο Θωμόπουλο συνεργάζεται ο πρώην επικεφαλής της Barclays

23.02.2017 16:09
Με τον Άνθιμο Θωμόπουλο συνεργάζεται ο πρώην επικεφαλής της Barclays - Media

 

Με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, Άνθιμο Θωμόπουλο, συνεργάζεται ο πρώην επικεφαλής της Barclays, Bob Diamond, για την απόκτηση του ελληνικού βραχίονα καταναλωτικής χρηματοδότησης της γαλλικής Credit Agricole.

Σε δημοσίευμά τους οι Financial Times αναφέρουν ότι το deal δίνει στον κ. Diamond ένα συγκριτικά μικρό όχημα με τραπεζική άδεια στην Ελλάδα, που θα του επιτρέψει να αποκτήσει – μέσω της επενδυτικής εταιρείας του Atlas Merchant Capital – μέρος του τεράστιου όγκου των «κόκκινων» δανείων τα οποία οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να πωλήσουν εντός των επόμενων ετών.

Ο κ. Άνθιμος Θωμόπουλος αναμένεται γίνει διευθύνων σύμβουλος της Credicom, του ελληνικού βραχίονα καταναλωτικής χρηματοδότησης της Credit Agricole.

Η συμφωνία φαίνεται να ολοκληρώνει την έξοδο της γαλλικής τράπεζας από την Ελλάδα, μεγάλο μέρος της οποίας είχε επιτευχθεί ήδη κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης χρέους του 2012, όταν πούλησε για μόλις 1 ευρώ την Εμπορική τράπεζα, την οποία είχε αγοράσει έξι χρόνια πριν έναντι 2,2 δισ. ευρώ.

Η Credicom αναμένεται να εξαγοραστεί από την Atlas Merchant Capital, το επενδυτικό όχημα με έδρα την Νέα Υόρκη το οποίο ίδρυσε ο κ. Diamond όταν εκδιώχθηκε από την Barclays λόγω του σκανδάλου χειραγώγησης των επιτοκίων libor, το 2012.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:26