search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:16
MENU CLOSE

Έκτακτη παρέμβαση ΕΣΗΕΑ για το τραγικό δυστύχημα στη Θήβα: Οφείλουμε σεβασμό στο πένθος

01.03.2017 17:03
Κίνα: Τεράστια καραμπόλα 40 αυτοκινήτων με 3 νεκρούς – 10 αυτοκίνητα πήραν φωτιά (Video) - Media
 
Την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ προκάλεσε το αυξημένο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για το τραγικό δυστύχημα της Κυριακής κοντά στο Θήβα, που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ενήλικες και ένα παιδί.
 
Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή τεσσάρων συνανθρώπων μας, αυτοδικαίως απασχόλησε την ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών.
 
Απόλυτα δικαιολογημένο είναι το αυξημένο ενδιαφέρον για την ειδησεογραφική κάλυψη του γεγονότος, αλλά όλοι οφείλουμε σεβασμό στο πένθος των οικογενειών.
 
Όπως σημειώνεται και στον Κώδικα Δεοντολογίας, ο δημοσιογράφος οφείλει “να αντιμετωπίζει με διακριτικότητα και ευαισθησία τους πολίτες, όταν αυτοί βρίσκονται σε κατάσταση πένθους, ψυχικού κλονισμού και οδύνης…”.
 
Ως προς τη διερεύνηση των αιτίων, αυτή είναι ευθύνη των ειδικών. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπορεί ένα τραγικό συμβάν να αποτελέσει αφορμή για κοινωνικούς αυτοματισμούς, ανταγωνισμούς και “χτυπήματα κάτω από τη ζώνη”.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ θεωρεί χρέος του να απευθύνει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:16