search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:52
MENU CLOSE

Πέρασε ο «Αιρίν» από τη Νέα Υόρκη

29.08.2011 06:08
Πέρασε ο «Αιρίν» από τη Νέα Υόρκη - Media

Ο «Αϊρίν», που έπληξε τη Νέα Υόρκη την Κυριακή ως τυφώνας κατηγορίας 1 στην 5βαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον, έχει ήδη υποβιβασθεί σε τροπική καταιγίδα και περιγράφεται πλέον ως «μετα-τροπική καταιγίδα».

Ο «Αϊρίν», που έπληξε τη Νέα Υόρκη την Κυριακή ως τυφώνας κατηγορίας 1 στην 5βαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον, έχει ήδη υποβιβασθεί σε τροπική καταιγίδα και περιγράφεται πλέον ως «μετα-τροπική καταιγίδα».

Σήμερα ο «Αιρίν» έφτασε τον Καναδά, με ανέμους έντασης 85 χιλιομέτρων ανά ώρα, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ.

Στη Νέα Υόρκη, προκάλεσε διακοπές ρεύματος και πλημμύρες στο Μανχάταν, ενώ προξένησε τις προηγούμενες ώρες σημαντικές ζημιές σε νοτιότερα μέρη των ΗΠΑ. Ισχυρή ήταν η βροχή και στην Ουάσινγκτον, η οποία φαίνεται όμως πως γλίτωσε τον κίνδυνο μεγάλων ζημιών από την κακοκαιρία.

Αναλυτικότερα, στην Νέα Υόρκη, οι δρόμοι του Κάτω Μανχάταν πλημμύρισαν ενώ το ρεύμα κόπηκε σε αρκετά σημεία της πόλης. Η στάθμη του νερού στους -ασυνήθιστα άδειους- δρόμους της πόλης δεν ξεπέρασε το μισό μέτρο. Τρεις γέφυρες στην ευρύτερη περιοχή έχουν κλείσει (οι Cross Bay, Marine Parkway, Broad Channel, όπως και το κάτω μέρος της G.Washington), όπως και μερικά από τα τούνελ εξαιτίας των χειμάρρων. Οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης είχαν προετοιμαστεί για την καταιγίδα, ενώ η δημοτική Αρχή είχε ξεκινήσει ήδη από την προηγούμενη ημέρα τις εκκενώσεις. Νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής (τοπική ώρα), ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ επανέλαβε πως «η καταιγίδα έφτασε στην πόλη και δεν είναι πια ασφαλές να κυκλοφορούν οι πολίτες στους δρόμους».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:26