search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:28
MENU CLOSE

Βούτσης: Μη σκανδαλώδης η ρύθμιση για την εισφορά αλληλεγγύης των πολιτικών – Δεν ζητήθηκε ποτέ από πλευράς της Βουλής

07.03.2017 10:55
Βούτσης: Απολύτως ψευδείς οι πληροφορίες για σκόπιμη διαρροή «ποθέν έσχες» - Media

 

 

«Δεν πρόκειται περί μιας σκανδαλώδους – όπως έχει παρουσιαστεί – ρύθμισης που απαιτήθηκε από το πολιτικό προσωπικό» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης όταν κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» που έκανε λόγο για μείωση έως και 2.000 ευρώ στην εισφορά αλληλεγγύης για υπουργούς και βουλευτές. 

«Η ρύθμιση», σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση, «είναι μέρος του φορολογικού νομοσχεδίου που είχε έρθει στη Βουλή η οποία δεν ψηφίστηκε κατόπιν απαιτήσεως των βουλευτών ή του πολιτικού προσωπικού, είναι στο πλαίσιο γενικότερης ισορροπίας μέσα στα δημόσια οικονομικά». 

Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι η ρύθμιση «αφορά όλους τους εκλεγμένους όλων των βαθμίδων και των μελών των ανεξαρτήτων αρχών και άλλους και σας επαναλαμβάνω ότι είναι στο πλαίσιο μιας δημοσιονομικής ισορροπίας που το υπουργείο οικονομικών, το δημόσιο λογιστικό, το ΓΛΚ έχει διαμορφώσει», υπογραμμίζοντας πως «δεν ζητήθηκε ποτέ από πλευράς της Βουλής ή τους βουλευτές». Ο Νίκος Βούτσης τόνισε παράλληλα πως «υπάρχει γερό μαχαίρι στις συντάξεις των πρώην βουλευτών ή ότι οι βουλευτές από το 2012 και ύστερα, δεν έχουν συντάξεις, δηλαδή, δεν μπαίνουν σε συνταξιοδοτικό καθεστώς  παρότι μηνιαίως γίνεται παρακράτηση για τους παλαιότερους βουλευτές». 

Αναλυτικά ο Πρόεδρος της Βουλής όταν κλήθηκε να απαντήσει σε σχετική ερώτηση για την ρύθμιση που αναφέρει το επίμαχο ρεπορτάζ  ανέφερε πως «είναι μέρος του φορολογικού νομοσχεδίου που είχε έρθει στη Βουλή η οποία δεν ψηφίστηκε κατόπιν απαιτήσεως των βουλευτών ή του πολιτικού προσωπικού, είναι στο πλαίσιο γενικότερης ισορροπίας μέσα στα δημόσια οικονομικά. Θα μπορούσατε π.χ. να γνωρίζετε ότι υπάρχει γερό μαχαίρι στις συντάξεις των πρώην βουλευτών ή ότι οι βουλευτές από το 2012 και ύστερα, δεν έχουν συντάξεις, δηλαδή, δεν μπαίνουν σε συνταξιοδοτικό καθεστώς παρότι μηνιαίως γίνεται παρακράτηση για τους παλαιότερους βουλευτές. Υπάρχουν αρκετά ζητήματα για τα οποία μπορούσε να γίνει μια δημόσια συζήτηση. Πάντως δεν πρόκειται περί μιας σκανδαλώδους – όπως έχει παρουσιαστεί -ρύθμισης που απαιτήθηκε από το πολιτικό προσωπικό». 

Ο Νίκος Βούτσης επεσήμανε ότι «αφορά όλους τους εκλεγμένους όλων των βαθμίδων και των μελών των ανεξαρτήτων αρχών και άλλους και σας επαναλαμβάνω ότι είναι στο πλαίσιο μιας δημοσιονομικής ισορροπίας που το υπουργείο οικονομικών, το δημόσιο λογιστικό, το ΓΛΚ έχει διαμορφώσει. Δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο πάνω σε αυτό. Σας λέω ευθέως ότι δεν ζητήθηκε ποτέ από πλευράς της Βουλής ή τους βουλευτές κ.λ.π., αντίθετα σας ανέφερα ένα ζήτημα πολύ σοβαρό διότι αφορά παλαιότερους βουλευτές,που έχουν χρηματίσει για δεκαετίες και πρώην υπουργούς, που εξομειώνονται με τους δημοσίους υπαλλήλους και με τα έτη της αποχώρησης και μπαίνει ένα γερό μαχαίρι εκεί. Μην ψάχνουμε σε αυτόν τον τομέα, στην παρούσα Βουλή, αναφέρομαι σε όλο το πολιτικό σύστημα, μην ψάχνουμε προνομιακές καταστάσεις ή να καταλογίζουμε αναισθησία, σε σχέση με το τι συμβαίνει στην κοινωνία. Ίσα ίσα υπάρχει μια ευαισθησία και εναρμόνιση των εξόδων της Βουλής προς όλη την κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, και τις προσπάθειες που κάνουμε όλοι μας». 

Και ο πρόεδρος της Βουλής κατέληξε λέγοντας πως «θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι και να το συνυπολογίζουν όταν μιλούν γι΄αυτά τα πράγματα ότι η Βουλή είχε 225 εκατομμύρια ευρώ το 2009 τώρα έχει 132 και κάναμε να περισσέψουν και 5 εκατομμύρια τα οποία θα μπουν σε κωδικό στο ΥΠΟΙΚ για ευάλωτες ομάδες. Την ίδια ώρα η Βουλή αναπτύσσει συνεχώς σε πολλά επίπεδο την εξωστρέφεια της με πλήθος εκδηλώσεων, παρεμβάσεων, χορηγιών κλπ αυτή είναι η πραγματικότητα και είναι λάθος από γενικεύσεις και συμψηφισμούς να βγαίνουν λάθος συμπεράσματα πάνω σε επιμέρους ζητήματα που θα μπορούσαν να συζητηθούν ως τέτοια και που μπορεί να έχουν ενστάσεις αλλά όχι να πηγαίνουμε σε γενικεύσεις και να χαϊδεύουμε μια αντί-πολιτική τάση που υπάρχει σε ένα μέρος της κοινωνίας και που αν αφεθεί χωρίς εξηγήσεις, χωρίς διέξοδο και χωρίς ευαισθησία οδηγεί σε τέρατα διαφόρων καταστάσεων». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:27