search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:23
MENU CLOSE

Δήμοι και Κοινότητες της Β. Αττικής αντιστέκονται στην επιβολή διοδίων

16.12.2009 12:08
Δήμοι και Κοινότητες της Β. Αττικής αντιστέκονται στην επιβολή διοδίων - Media

Ανακοίνωση – ψήφισμα εξέδωσαν Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες της Βόρειας Αττικής εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την έντονη αντίθεσή τους στην επιβολή διοδίων στο τμήμα της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας που αποτελεί συνέχεια του οικιστικού ιστού της Αθήνας καθώς και στην κακή κατάσταση του οδοστρώματος του δικτύου των υπαρχόντων παράδρομων της εθνικής στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ανακοίνωση – ψήφισμα εξέδωσαν Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες της Βόρειας Αττικής εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την έντονη αντίθεσή τους στην επιβολή διοδίων στο τμήμα της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας που αποτελεί συνέχεια του οικιστικού ιστού της Αθήνας καθώς και στην κακή κατάσταση του οδοστρώματος του δικτύου των υπαρχόντων παράδρομων της εθνικής στη συγκεκριμένη περιοχή.

Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Βόρειας Αττικής έχουν συστήσει κοινό μέτωπο και με συντονισμένες και οργανωμένες ενέργειες προς όλες τις κατευθύνσεις, αποφάσισαν να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να πετύχουν την απαλλαγή τους από την καταβολή διοδίων για όλους τους κατοίκους των περιοχών της Βόρειας Αττικής.

Με το ψήφισμά τους οι Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες του Αγίου Στεφάνου, Αυλώνα, Αφιδνών, Βαρνάβα, Διονύσου, Δροσιάς, Καλάμου, Καπανδριτίου, Κρυονερίου, Πολυδενδρίου, Ροδόπολης, και Ωρωπού, εκπροσωπώντας επίσημα φορείς και κατοίκους των περιοχών τους εκφράζουν με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο τη δυσαρέσκειά τους από τη μέχρι τώρα αντιμετώπιση του ζητήματος από την πολιτεία και την ολιγωρία των υπευθύνων να  δώσουν σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις.

Οι τοπικές αρχές για άλλη μια φορά καλούν όλους τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στα ζητήματα να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος του προβλήματος για τους κατοίκους της Βόρειας Αττικής και να λάβουν άμεσα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προς επίλυσή του προβλήματος. Συγκεκριμένα ζητούν:

Την κατάργηση των διοδίων της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας εντός Αττικής

Τη δημιουργία ασφαλών παράπλευρων δρόμων στην περιοχή

Το ψήφισμα υιοθετήθηκε από 12 Δημάρχους και Κοινοτάρχες της Βόρεια Αττικής οι οποίοι αποφάσισαν επίσης να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, ώρα 11 π.μ με συμβολική κατάληψη των διοδίων Αφιδνών και ελεύθερη πρόσβαση των οδηγών για μία ώρα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο.Τ.Α Βόρειας Αττικής

  1. Πιστεύουμε ότι η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, δρα συντονισμένα, συνειδητοποιημένα και διαδηλώνει την αποφασιστικότητα της σε καίρια  ζητήματα.
  2. Εκτιμούμε ότι η εγκατάσταση και λειτουργία διοδίων και η πληρωμή χρημάτων από τους κατοίκους – δημότες των Δήμων και Κοινοτήτων μας είναι σοβαρότατο ζήτημα για μας τους κατοίκους της Βόρειας Αττικής.
  3. Ουδείς νομιμοποιείται να επιβαρύνει οικονομικά τους κατοίκους των Δήμων και Κοινοτήτων που μετακινούνται καθημερινά με την πληρωμή διοδίων.
  4. Ουδείς νομιμοποιείται να εξαρτά την κίνηση των ανθρώπων από  με πληρωμή χρημάτων για την χρήση δημόσιων οδικών αρτηριών κατασκευασμένων προ 40 ετών.
  5. Δεν υπάρχουν παράδρομοι σε όλο το μήκος της εθνικής οδού και οι υπάρχοντες είναι σε αθλία κατάσταση.
  6. Οι περιοχές μας αποτελούν συνέχεια του οικιστικού ιστού της Αθήνας.
  7. Μέχρι σήμερα δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι θέσεις μας και τα αιτήματά μας  και οι απαντήσεις των αρμοδίων δεν μας ικανοποιούν

ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Την κατάργηση των διοδίων της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας εντός Αττικής.
  • Τη δημιουργία ασφαλών παράπλευρων δρόμων για την ασφάλεια των πολιτών μας.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την πραγματοποίηση έντονης διαμαρτυρία στις 20 Δεκεμβρίου 2009 ημέρα Κυριακή ώρα 11 π.μ στον χώρο διοδίων Αφιδνών

Υπογράφουν και συμφωνούν οι παρόντες :

Βορριάς Παναγιώτης Δήμαρχος Αγίου Στεφάνου

Βούλγαρης Νικόλαος Πρόεδρος  Κοινότητας Βαρνάβα

Γαβριήλ Γεώργιος Δήμαρχος Ωρωπού

Γιαννακούλη-Κελίδου Ευδοξία – Πρόεδρος Κοινότητας Καπανδριτίου

Δαρδαμάνης Σπυρίδων Δήμαρχος Διονύσου

Ζουγανέλης Αλέξανδρος Πρόεδρος Κοινότητας Αφιδνών

Καλαφατέλης Ιωάννης Πρόεδρος Κρυονερίου

Κιούσης Παναγιώτης Αντιδήμαρχος  Καλάμου

Κλεφτάκης Χρήστος Πρόεδρος Ροδόπολης

Λαζαρίδης Χαράλαμπος Αντιδήμαρχος Δροσιάς

Σαρκίρης Αθανάσιος Πρόεδρος Κοινότητας Πολυδενδρίου

Σύρμας Άγγελος Δήμαρχος Αυλώνος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01