search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:49
MENU CLOSE

Κι όμως, οι άθεοι οδηγούνται στην… εξαφάνιση – Δείτε γιατί

14.03.2017 14:49
«Άθεοι» οι νέοι σε 12 από 22 χώρες της Ευρώπης - Media
 
Μπορεί η αθεΐα ή, τέλος πάντων, η αμφισβήτηση της ύπαρξης μιας ανώτερης δύναμης τα τελευταία χρόνια να έχει γίνει αποδεκτή στην κοινωνία ως μια «κανονική» τάση, ωστόσο, πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι άθεοι σύντομα θα μπορούν να καταταγούν στα… είδη προς εξαφάνιση.
 
Συγκεκριμένα, στην έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ και τη Μαλαισία και συμμετείχαν 4.000 άνθρωποι, οι μελετητές τους ρώτησαν σχετικά με τα θρησκευτικά τους πιστεύω και πόσα αδέλφια είχαν. Το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικό για τους άθεους: οι πιστοί είχαν περισσότερα αδέλφια από τους ανθρώπους που δήλωναν άθεοι.
 
Σύμφωνα με την έρευνα, το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται ότι οι πιστοί, λόγω των περιορισμών που θέτει η θρησκεία τους, δεν χρησιμοποιούν μεθόδους αντισύλληψης, με αποτέλεσμα να κάνουν περισσότερα παιδιά, σε αντίθεση με τους άθεους που δεν αντιμετωπίζουν τέτοιες απαγορεύσεις.
 
Και παρά το ότι κάποιος που προέρχεται από περιβάλλον πιστών δεν σημαίνει ότι και ο ίδιος είναι  θρήσκος, έρευνες έχουν δείξει ότι η πίστη μπορεί να είναι και… κληρονομική. Έτσι, σε αντίθεση με τις προβλέψεις για πιθανή σταδιακή εξαφάνιση των θρησκειών, η νέα έρευνα δείχνει μάλλον το αντίθετο: οι άθεοι είναι εκείνοι που κινδυνεύουν να αφανιστούν!
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:49