17/01/2019 15:26:12

Οι 6 απλοί τρόποι για να ξεχωρίζεις τα ψεύτικα από τα γνήσια gadgets (Photos)

Οι 6 απλοί τρόποι για να ξεχωρίζεις τα ψεύτικα από τα γνήσια gadgets (Photos) - Media

 

Πολλές φορές τα ψεύτικα και τα αληθινά gadgets μοιάζουν σαν δίδυμα αδελφάκια. Σε αυτόν τον γεμάτο από αμέτρητα gadgets και αμέτρητες μαϊμούδες κόσμο, σου δίνουμε ένα μονοπάτι αλήθειας, με 6 σημεία για να ξεχωρίζεις τα ψεύτικα από τα αληθινά gadgets.

Συσκευασία

Η ποιότητα της συσκευασίας όταν πρόκειται για γνήσιο gadget είναι άψογη. Τα γράμματα των οδηγιών είναι απολύτως ευδιάκριτα, ενώ το ίδιο το πακέτο είναι «δεμένο» πλήρως στις γωνίες, ώστε τίποτα να μην χαλάσει/διαλυθεί κατά την μεταφορά.  Αν το κουτί της συσκευασίας σου γίνει κομμάτια πριν το ανοίξεις, ξέρεις…

Το εγχειρίδιο οδηγιών

Είναι απλό: Το εγχειρίδιο οδηγιών πρέπει να αναφέρει τις σημαντικότερες πληροφορίες στη γλώσσα της χώρας από την οποία έγινε η αγορά. Αν είναι γραμμένα στα σουαχίλι, μάλλον υπάρχει πρόβλημα.

Το υλικό

Κανόνας: Σε καμία γνήσια συσκευή το πλαστικό και γενικότερα κάθε υλικό είναι λείο και καλής ποιότητας, σε αντίθεση με τα ψεύτικα που καλύπτουν το φτηνό πλαστικό με σκιές ματ και ακανόνιστες επιφάνειες.

Γραμματοσειρές

Κάθε γραμματοσειρά, κάθε σύμβολο και ακόμα περισσότερο εκείνες που παρουσιάζουν το όνομα του brand, πρέπει να είναι λείες, ευανάγνωστες και ανεξίτηλες.  Συνήθως στα ψεύτικα gadgets θα βρεις το όνομα του original brand σε μικρές «πονηρές», ανεπαίσθητες αλλαγές ή γραμμένο με γραμματοσειρά που μοιάζει με την original (αλλά δεν είναι).

Φορτιστές

Ένας γνήσιος φορτιστής πρέπει να είναι έτοιμος προς χρήση στην χώρα όπου τον αγόρασες και ζεις. Για παράδειγμα, αν ζεις στην Ευρώπη, θα πρεπε να ταιριάζει στις Ευρωπαϊκές υποδοχές ρεύματος. Αν το προιόν σου ζητά να αγοράσεις ξεχωριστό αντάπτορα, υπάρχει πρόβλημα. Επίσης, ένας γνήσιος φορτιστής ξεχωρίζει από την λεία επιφάνεια, τις μεταλλικές άκρες και τον ποιοτικό σχεδιασμό της μόνωσης.

Καλώδια/βύσματα

 Η ποιότητα των καλωδίων είναι ένα στοιχείο ενδεικτικό της γνησιότητας ενός gadget.  Θα αναγνωρίσεις ένα ψεύτικο, από το βύσμα του καλωδίου που θα έχει παράξενες γωνίες και θα είναι αφύσικα μεγάλο. Επίσης ένα ακόμα «λάθος» συμβαίνει όταν η ένδειξη του καλωδίου φαίνεται πιο έντονα, σαν να έχει περαστεί με μολύβι/μαρκαδόρο που σβήνεται εύκολα.

Πηγή: rise

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.