17/10/2019 07:38:26
18.3.2017 / ΜΗΝAΣ ΒΙΝΤΙAΔΗΣ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 1960 στις 16-03-2017

Ας βάλουμε λίγο χρώμα στη ζωή μας...

Ας βάλουμε λίγο χρώμα στη ζωή μας... - Media
 
Τη γνωρίζω από παιδί. Ανήσυχη, δημιουργική, περήφανη. Η Ευρυδίκη μαγεύτηκε από νωρίς από τα χρώματα, τα μολύβια, τα πινέλα, τα σχέδια, τις πέτρες. Κι έτσι, πολύ φυσικά, κάλυψε το καλλιτεχνικό κενό της οικογένειάς της. Ο Βασίλης Βασιλικός τη συγγραφή, η Βάσω Παπαντωνίου το λυρικό τραγούδι και η ίδια τη ζωγραφική.
 
Σε ηλικία 15 ετών έκανε την πρώτη της ατομική έκθεση στην γκαλερί «Ζυγός» αποκομίζοντας όμορφες κριτικές κοινού και ειδικών. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις για τους σκοπούς της ΜΚΟ «Εταιρία για το Κτήριο της Όπερας & Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Maria Callas» στην Τεχνόπολη (2010) και στην γκαλερί «S.G ArtGallery» (2012) μαζί με σημαντικούς ζωγράφους (Κουνέλλη, Pavlo, Λαζόγκα, Μανουσάκη, Φασιανό, Χάρο, Παπαγιάννη, Σάμιο, Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη).
 
Σπούδασε επίσης αργυροχρυσοχοΐα στο Holt’s Academy of Jewellery στο Λονδίνο και από τα εφτά της παρακολούθησε τρία χρόνια στη Γαλλία μαθήματα ζωγραφικής.
 
Στην έβδομη ατομική της έκθεση φιλοξενείται στον Ιανό. Η έκθεση έχει τίτλο «Βάλτε Λίγο Χρώμα Στη Ζωή Σας vol 2» και περιλαμβάνει έργα με πληθώρα και μίξη χρωμάτων και φαντασίας, χρήση ακρυλικού, χλωρίνης και άλλων υλών.
 
Την Τρίτη έγιναν στον Ιανό της Σταδίου τα εγκαίνια και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Μαρτίου.
 
Κι επειδή ένας ζωγραφικός πίνακας αντιστοιχεί με χίλιες λέξεις, σταματώ εδώ για να μιλήσουν τα έργα της Ευρυδίκης…

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.