search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:24
MENU CLOSE

Ο Σόιμπλε «ξορκίζει» προστατευτισμό και Brexit

16.03.2017 13:46
Σαν να μην πέρασε μια μέρα – Σόιμπλε: Όχι στο ευρωομόλογο - Media
 
Ο λαϊκισμός και ο εθνικισμός θα συνεχίζουν να αυξάνονται έως ότου οι μεγαλύτερες παγκοσμίως οικονομίες αρχίσουν να περιορίζουν τις υπερβολές της παγκοσμιοποίησης, αντιμετωπίζοντας το αυξανόμενο αίσθημα αδικίας, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
 
Καθώς διευρύνεται το χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών, ο εθνικισμός, ο λαϊκισμός και ο προστατευτισμός θα βρουν εύφορο έδαφος και θα θέσουν σε κίνδυνο την ευημερία, δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέδριο, απαντώντας εν μέρει στην ολοένα και πιο προστατευτική στάση της νέας αμερικανικής κυβέρνησης.
 
«Εάν έχουμε μάθει κάτι από τα διδάγματα του παρελθόντος, είναι ότι ο εθνικισμός και ο προστατευτισμός δεν είναι ποτέ οι σωστές απαντήσεις», δήλωσε ο Σόιμπλε, μερικές ώρες πριν τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Στίβεν Μνούτσιν.
 
«Ο απομονωτισμός είναι πάντα η λάθος επιλογή. Μπορεί να είναι πολύ ελκυστικό βραχυπρόθεσμα αλλά μακροπρόθεσμα, μπορεί μόνο να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη», δήλωσε ο Σόιμπλε.
 
Παράλληλα, αναφερόμενος στην αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε., ο Σόιμπλε υποστήριξε ότι η Ένωση θα χρειαστεί χρόνο για να ενδυναμώσει το δικό της τομέα χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, άρα χρειάζεται να διασφαλίσει ότι ο ρόλος του Λονδίνου στον τομέα αυτό δεν θα τεθεί υπό αμφισβήτηση μετά το Brexit.
 
«Έχω πλήρη επίγνωση και είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι η Ευρώπη ως σύνολο… μας συμφέρει, ακόμα και μετά το Brexit, να υπάρχει ένα ισχυρό χρηματοπιστωτικό κέντρο στο Λονδίνο», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, χαμηλώνοντας τους τόνους που χρησιμοποιούσε ως σήμερα, σχετικά με το Brexit.
 
(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:22