31/05/2020 04:42:52

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου - Media

 

Μοιάζει απολύτως φυσιολογικό: στην πόρτα του ψυγείου υπάρχουν οι αυγοθήκες, οπότε που καλύτερα ή σωστότερα να βάζουμε τα αυγά; Κι όμως, η τοποθέτηση των αυγών στην πόρτα του ψυγείου είναι λάθος και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και κινδύνους για την υγεία μας.

Σύμφωνα με ειδικούς, η πόρτα του ψυγείου είναι συνήθως το πιο ζεστό σημείο της συσκευής, πράγμα που σημαίνει ότι τα αυγά δεν διατηρούνται όσο διάστημα θα μπορούσαν αν ήταν μέσα στο ψυγείο. Προσθέστε σε αυτό και το γεγονός ότι η πόρτα ανοιγοκλείνει και τα αυγά εκτίθενται σε ακόμα πιο μεγάλη θερμοκρασία και γίνεται απολύτως κατανοητό γιατί δεν πρέπει να φυλάσσονται εκεί.

Παράλληλά, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το ψωμί θα πρέπει να φυλάσσετε σε πλαστική σακούλα ή κατευθείαν στην κατάψυξη και ποτέ στο ψυγείο, καθώς μπαγιατεύει πιο γρήγορα.

Φρούτα όπως οι μπανάνες δεν μπαίνουν ποτέ στο ψυγείο, αντιθέτως καλό είναι να φυλάσσονται στον πάγκο της κουζίνας και να αγοράζονται πιο άγουρες, αν δεν σκοπεύουμε να τις καταναλώσουμε άμεσα.

Κέτσαπ και μαγιονέζα φυλάσσονται πάντα, αφού ανοιχτούν, στο ψυγείο, όπως και οι μαρμελάδες, οι ντομάτες και τα μήλα, ενώ, αντιθέτως από την κοινή άποψη, το κόκκινο κρασί αν ανοιχτεί είναι καλύτερο να φυλάσσεται στο ψυγείο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.