search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:50
MENU CLOSE

Ο καλύτερος φετινός Παναθηναϊκός «καθάρισε» τη Ρεάλ Μαδρίτης 88-82

16.03.2017 21:49
Ο καλύτερος φετινός Παναθηναϊκός «καθάρισε» τη Ρεάλ Μαδρίτης 88-82 - Media

 

O Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ίσως την καλύτερή του εμφάνιση τη φετινή σεζόν και με τη νίκη του απέναντι στη φορμαρισμένη Ρεάλ Μαδρίτης με 88-82, όχι μόνο αγκάλιασε τη πρόκριση, αλλά απέδειξε ότι μπορεί να έχει υψηλούς στόχους!

Τρεις ήττες στη σειρά δεν είχε κάνει φέτος. Και ούτε… έμελλε να κάνει, παρά το αγχωτικό παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης! Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε την πιο… μπασκετική του εμφάνιση τη φετινή σεζόν, ήταν καλά «διαβασμένος», έθεσε εκτός ματς τον Σέρχιο Γιουλ και κατάφερε να φτάσει σε μια υπερπολύτιμη νίκη εν όψει τη συνέχειας. Μια νίκη που του εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό τη πρόκριση, ενώ του δίνει τη δυνατότητα για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στο τέλος της κανονικής περιόδου.

Οι «πράσινοι» ήταν «γεμάτοι» σε όλες τις γραμμές και αν δεν υπήρχε το «ψεγάδι» των πολλών χαμένων ριμπάουντ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και η… τέλεια εμφάνιση. Ορθολογικό μπάσκετ, σωστές επιθέσεις δίχως υπερβολές και μεγάλα «κενά» στην άμυνα. Τα πάντα κρίθηκαν στο τελευταίο πεντάλεπτο, όταν ο Παναθηναϊκός «έβγαλε» καλές άμυνες, οι Σίνγκλετον και Τζέιμς ευστόχησαν σε μεγάλα τρίποντα και μπόρεσε να φτάσει στην τελική επικράτηση με 88-82.

Ο Σίνγκλετον ήταν και πάλι ο πιο σταθερός παίκτης της ελληνικής ομάδας, ο Τζέιμς Γκιστ επέστρεψε… δυναμικά, ενώ οι Τζέιμς, Ρίβερς και Φελντέιν τους συμπλήρωσαν ιδανικά!

Το παιχνίδι είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος. Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να πάρει διαφορά στο σκορ, αφού μόλις πήγαινε να… ξεφύγει η μία απάντηση διαδέχονταν την άλλη! Οι Αμερικανοί ήταν εκείνοι που έκαναν τη μεγαλύτερη διαφορά στο ματς, με το Φελντέιν να βρίσκει τον εαυτό του και α προσφέρει τον… οβολό του σε κρίσιμα σημεία (σ.σ. όπως το τρίποντο της ισοφάρισης το τέλος της γ’ περιόδου που ήταν σουτ… ψυχολογία) ενώ οι Ρίβερς και Σίνγκλετον συνέχισαν τις σταθερές τους παρουσίες.

Φυσικά η ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος όχι μόνο πήρε χρόνο συμμετοχής αλλά έδειξε στοιχεία από τον παλιό, καλό, Γκιστ. Τόσο στην άμυνα όπου ήταν από τους βασικούς συντελεστές για τον περιορισμό του Γιουλ με τις… γνωστές αλλαγές στα σκριν, όσο και στην επίθεση με την ενέργεια και τα γνωστά «τελειώματα» σε καταστάσεις Pick n roll.

Το πρώτο μισό του αγώνα ήταν πραγματικό… ντέρμπι, με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει το ρυθμό, να φέρνει το ματς στα μέτρα του, αλλά τη Ρεάλ να «απαντάει» χάρη στο βάθος του πάγκου. Ακόμα και τις δύο φορές που οι «πράσινοι» προσπάθησαν να πάρουν το μομέντουμ του αγώνα έχοντας προηγηθεί με 26-19 στο 11′ και με 33-28 στο 16′, οι Μαδριλένοι πραγματοποίησαν ισάριθμα σερί 7-0 και δεν άφησαν την ελληνική ομάδα να κρατήσει περισσότερο το προβάδισμα στα χέρια της.

Η πεντάδα με τους Αμερικανούς και δη με τους Σίνγκλετον, Τζέιμς, Ρίβερς, Καλάθη, Γκιστ ήταν εκείνη που έκανε και τη διαφορά και λειτουργούσε καλύτερα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Περισσότερη πίεση στην άμυνα, καλές περιστροφές, ενώ στην επίθεση συνδύασαν εξίσου αρμονικά το «σετ» παιχνίδι με το transition. Μοναδικό ψεγάδι η άμυνα και δη στα ριμπάουντ, αφού η Ρεάλ πήρε επτά επιθετικά σε αυτό διάστημα, ενώ παράλληλα έβρισκε το δρόμο για το καλάθι και με καταστάσεις pick n roll. Κάτι που εφάρμοσε και ο Παναθηναϊκός χάρη στις συνεργασίες των Καλάθη και Γκιστ. Στα θετικά του ημιχρόνου, ο περιορισμός του Γιουλ, με τον αρχηγό των «πρασίνων» να κάνει πολύ καλή δουλειά στην αναχαίτισή του (5π. στο α’)

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ήταν πολύ καλά διαβασμένος τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, ενώ στο τελευταίο πεντάλεπτο έκανε τα πάντα… σωστά. Φυσικά ο περιορισμός των Γιουλ, Ντόντσιτς σε συνδυασμό με την εξαιρετική άμυνα και τα 11 κλεψίματα έγειραν τη πλάστιγγα στη μεριά της ελληνικής ομάδας.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Κρις Σίνγκλετον ήταν και πάλι λίρα εκατό με 21 πόντους (4/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 7/7 βολές), 9 ριμπάουντ, ενώ ο Μάικ Τζέιμς «καθάρισε» στο τέλος έχοντας 14 πόντους με 4/6 δίποντα και 2/3 τρίποντα.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Γιόνας Ματσιούλις ήταν και… δεν ήταν στο ΟΑΚΑ αφού έμεινε στο «μηδέν» με 0/1 σουτ εντός παιδιάς.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το κλέψιμο του Παππά στο 36′ πάνω στον Γιουλ και το καλάθι στον αιφνιδιασμό, με το οποίο έμελλε να αλλάξει άρδην το μομέντουμ του αγώνα! Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν ένα επιμέρους 9-1 και μετέτρεψαν το -2 (66-68) σε +6 (75-69) μέσα σε ένα λεπτό. Με αυτόν τον τρόπο πήρε το μομέντουμ και έφτασε στην τελική επικράτηση.

Ο «ΑΦΑΝΗΣ» ΗΡΩΑΣ: Ο Τζέιμς Γκιστ επέστρεψε για… τα καλά, αφού πήρε πάνω του πολλές φάσεις και τελείωσε το ματς με 11 πόντους έχοντας 5/7 δίποντα, 1/1 βολή και 4 ριμπάουντ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το alley oop κάρφωμα του Τζέιμς Γκιστ στο πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο ακολούθησε του… alley oop layup! Ήταν μια συνεργασία του Καλάθη με τον Αμερικανό και η οποία έλειψε πολύ όλο αυτό το διάστημα από τον Παναθηναϊκό.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός τα 14 χαμένα ριμπάουντ στην άμυνα του, με τα οποία η Ρεάλ ανανέωσε ισάριθμες φορές τις επιθέσεις της, ενώ η Ρεάλ τα 16 λάθη και το 33% στα τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 43-41, 58-58, 88-82

Πηγή: gazzetta

http://www.gazzetta.gr/basketball/article/1059508/panathinaikos-real-madritis-88-82-vid-pics

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:48