search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:31
MENU CLOSE

Παππάς: Η αξιολόγηση θα κλείσει με μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα

23.03.2017 13:32
Παππάς για Βενεζουέλα: Φθηνός αντιπερισπασμός και κουτσομπολιό  - Media
 
Την βεβαιότητα του ότι η αξιολόγηση θα κλείσει με μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα κατέθεσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.
 
Στάθηκε ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενώ αναφέρθηκε στο άρθρο του γερμανού υπουργού Εξωτερικών Ζ. Γκάμπριελ στη FAZ σημειώνοντας πως η συζήτηση στην Ευρώπη γίνεται «πιο πλούσια». 
 
Ο Νίκος Παππάς, απαντώντας στις «βολές» της αντιπολίτευσης περί κυβερνητικής ευθύνης στην καθυστέρηση της αξιολόγησης, τόνισε ότι δεν ευθύνεται η ελληνική πλευρά για την παράταση αλλά οι ακραίες φωνές του ΔΝΤ.
 
Ωστόσο, «δεν θα επικρατήσουν οι ακραίες φωνές που – λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων και μόνο – καθυστερούν τη διαπραγμάτευση, προφασιζόμενες πολλές φορές πράγματα ανήκουστα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς. 
 
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανέφερε μάλιστα πως πλέον «εγείρονται ζητήματα μέσα στην Ευρώπη» και πως «η συζήτηση γίνεται πιο πλούσια», κάνοντας ειδική μνεία στο άρθρο του Ζ. Γκάμπριελ στη FAZ, σημειώνοντας πως αυτά που υποστήριξε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών αποτελούν «πολύ σοβαρή μετατόπιση» αφού «έγραψε ότι η Γερμανία επωφελείται από την συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
 
Ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι η ΝΔ βρίσκεται σε «αντιπολιτευτικό βέρτιγκο» καθώς «όταν ήταν στο τραπέζι τα 4,5 δις ευρώ η ΝΔ έλεγε “κλείστε και θα ψηφίσουμε και άλλα τόσα”, τώρα που έγινε μετατόπιση, λέει ότι δεν ψηφίζει» και σημείωσε χαρακτηριστικά πως η «γαλάζια» παράταξη δεν έχει πρόβλημα «με την τόση και άλλη τόση λιτοτητα» αλλά με τα θετικά αντίμετρα. «Διανύσαμε μία απόσταση από την απαίτηση για έξτρα λιτότητα στο μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. 
 
Κριτική στάση κράτησε και απέναντι στο ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Παππάς σημειώνοντας πως η εχθρική στάση και η τακτική που κρατά απέναντι στην κυβέρνηση είναι «απολύτως ασύμβατη» με το πως αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις συναντήσεις των Σοσιαλιστών πριν τις Συνόδους Κορυφής και κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να παραδειγματιστεί από την στάση που κρατούν απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση οι ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες.  
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01