18/09/2019 14:01:52

Κουμουτσάκος: Όχι στην προσθήκη για τα εργασιακά στο κείμενο της Ρώμης

Κουμουτσάκος: Η απέλαση των Ρώσων διπλωματών μπορεί να προκαλέσει χιονοστιβάδα εξελίξεων   - Media

 

Δεν βρίσκει σύμφωνη τη ΝΔ η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να υπάρξει στην ευρωπαϊκή διακήρυξη για την συνθήκη της Ρώμης αναφορά στα εργασιακά δικαιώματα και γενικότερα στα ζητήματα συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Μιλώντας στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής ο «γαλάζιος» τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μην συνδέετε την διαπραγμάτευση με το κείμενο για την Ευρωπαϊκή Ένωση», τονίζοντας πως με αυτό τον τρόπο «θα περιθωριοποιήσετε την Ελλάδα». Σύμφωνα μάλιστα με τον Γιώργο Κουμουτσάκο η κίνηση αυτή της κυβέρνησης θα είναι ένα «τεράστιο στρατηγικό και διαπραγματευτικό λάθος».

Υπενθυμίζεται πως η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να υπάρξει προσθήκη στην διακήρυξη της Ρώμης για την προστασία του Ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου σε εργασιακά θέματα, αλλά και σε ζητήματα συλλογικών διαπραγματεύσεων στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλική πρωτεύουσα το προσεχές Σάββατο, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής. Ενώ ο ίδιος είχε σημειώσει πως η κυβέρνηση σκοπεύει να επιμείνει σε αυτά τα θέματα «όχι μόνο στο πλαίσιο της συζήτησης για τη Διακήρυξη της Ρώμης αλλά και στο επόμενο διάστημα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.