search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:11
MENU CLOSE

Κουμουτσάκος: Όχι στην προσθήκη για τα εργασιακά στο κείμενο της Ρώμης

23.03.2017 20:18
Κουμουτσάκος: Ο σύμβουλος του Μπάιντεν για την εξωτερική πολιτική είναι κοντά στις ελληνικές θέσεις - Media

 

Δεν βρίσκει σύμφωνη τη ΝΔ η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να υπάρξει στην ευρωπαϊκή διακήρυξη για την συνθήκη της Ρώμης αναφορά στα εργασιακά δικαιώματα και γενικότερα στα ζητήματα συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Μιλώντας στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής ο «γαλάζιος» τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μην συνδέετε την διαπραγμάτευση με το κείμενο για την Ευρωπαϊκή Ένωση», τονίζοντας πως με αυτό τον τρόπο «θα περιθωριοποιήσετε την Ελλάδα». Σύμφωνα μάλιστα με τον Γιώργο Κουμουτσάκο η κίνηση αυτή της κυβέρνησης θα είναι ένα «τεράστιο στρατηγικό και διαπραγματευτικό λάθος».

Υπενθυμίζεται πως η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να υπάρξει προσθήκη στην διακήρυξη της Ρώμης για την προστασία του Ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου σε εργασιακά θέματα, αλλά και σε ζητήματα συλλογικών διαπραγματεύσεων στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλική πρωτεύουσα το προσεχές Σάββατο, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής. Ενώ ο ίδιος είχε σημειώσει πως η κυβέρνηση σκοπεύει να επιμείνει σε αυτά τα θέματα «όχι μόνο στο πλαίσιο της συζήτησης για τη Διακήρυξη της Ρώμης αλλά και στο επόμενο διάστημα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:10