search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:00
MENU CLOSE

Συναγερμός για ύποπτο πακέτο στον Λευκό Οίκο – Συνελήφθη ο ύποπτος

28.03.2017 15:39
Συναγερμός για ύποπτο πακέτο στον Λευκό Οίκο - Συνελήφθη ο ύποπτος - Media

 

Ταραχή στον Λευκό Οίκο προκάλεσε ένας άνδρας που πλησίασε την περίφραξη του κτιρίου, υποστηρίζοντας ότι κρατάει βόμβα μπροστά στις κάμερες ασφαλείας, την οποία άφησε στο έδαφος πριν απομακρυνθεί, λίγο μετά τις 10 το πρωί (τοπική ώρα).

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας αλλά και πυροτεχνουργοί.

Τα αμερικανικά μέσα ανέφεραν το προσωπικό και τα στελέχη του Λευκού Οίκου βρίσκονται σε ασφαλές μέρος εντός του κτιρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο βρέθηκε σε δρόμο έξω από τον περιφραγμένο χώρο του Λευκού Οίκου. Στη συνέχεια, ο δρόμος εκκενώθηκε.

Συνελήφθη ο ύποπτος, ,και μετά την ταυτοποίησή του, διαπιστώθηκε πως υπήρχε ήδη ένταλμα σύλληψής του για άλλη υπόθεση.

Επιπλέον,  πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο βρίσκεται ειδικό ρομπότ που εξετάζει εκρηκτικούς μηχανισμούς. Το πακέτο μεταφέρεται στην ειδική υπηρεσία για περαιτέρω εξέταση.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν ότι το θέμα αντιμετωπίστηκε επιτυχώς και ότι επανέρχεται η ομαλή λειτουργία του κτιρίου.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας δήλωσε ότι δεν δόθηκε ποτέ εντολή για κλείσιμο του Λευκού Οίκου, επισημαίνοντας ότι «ένας άνδρας πλησίασε έναν αστυνομικό με πολιτικά και του είπε ότι κουβαλά βόμβα. Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση και ένα όχημα της ασφάλειας έσπευσε στο σημείο. Ο δρόμος στην ανατολική πλευρά αποκλείστηκε, αλλά τα υπόλοιπα σημεία λειτουργούσαν κανονικά».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:00