search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:39
MENU CLOSE

Η άγνωστη γυναίκα πίσω από τη ραγδαία άνοδο του Μακρόν

07.04.2017 09:58
Η άγνωστη γυναίκα πίσω από τη ραγδαία άνοδο του Μακρόν - Media

Αν ο σύζυγός της γίνει ο επόμενος πρόεδρος, η Μπριζίτ Μακρόν θα αποτελεί την πιο ασυνήθιστη περίπτωση «πρώτης κυρίας» που η χώρα έχει δει ποτέ.

Ενώ οι πρώτες κυρίες της Γαλλίας έχουν μια πολυκύμαντη ιστορία -γεμίζοντας τα πρωτοσέλιδα με υπερβολικές δαπάνες, με εξωσυζυγικές υποθέσεις, προδοσίες, ακόμα και δολοφονίες- δεν έχουν υπάρξει ποτέ ως η κεντρική φιγούρα στα καθοριστικά πρώτα χρόνια της καριέρας των συζύγων τους όπως είναι η Μπριζίτ για τον Εμανουέλ Μακρόν.

Η Μπριζίτ Μακρόν η οποία είναι μεγαλύτερη κατά 24 χρόνια του υποψηφίου, έχει υπάρξει η καθοδηγήτριά του από τότε που εκείνος ήταν στην ηλικία των 15 ετών, έχοντας διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην εκστρατεία του, συμβουλεύοντάς τον στις ομιλίες του και προσφέροντάς του σημαντική βοήθεια στην οργάνωση της  ατζέντας του.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν θα ήταν σε θέση να ξεκινήσει αυτήν την περιπέτεια χωρίς εκείνη» είπε ο Marc Ferracci, σύμβουλος της εκστρατείας και μάρτυρας στον γάμο του ζευγαριού, το 2007. «Η παρουσία της είναι καθοριστική γι’ αυτόν»

Με μόλις δυο βδομάδες πριν από τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, πολλαπλές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Μακρόν είναι ένα ισχυρό φαβορί, περνώντας στον δεύτερο γύρο όπου είναι πιθανό να έρθει αντιμέτωπος με το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν την οποία απ’ ότι φαίνεται θα νικήσει με μεγάλη διαφορά στον καθοριστικό γύρο.

«Αν εκλεγώ… Συγγνώμη, όταν εκλεγούμε, εκείνη θα είναι εκεί με μια θέση και έναν ρόλο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 39χρονος υποψήφιος για την 63χρονη Μπριζίτ στις 8Μαρτίου, κατά τη διάρκεια μια ομιλίας του στο Παρίσι, ενώ πρόσθεσε: «Της χρωστάω πολλά… Εκείνη με βοήθησε να γίνω αυτός που είμαι σήμερα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01