search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:38
MENU CLOSE

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών

07.04.2017 19:49
Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ - «Ναι» σε δεκάδες άρθρα από την αντιπολίτευση - Media

 

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου για να ενταχθεί μια επιχείρηση στη διαδικασία θα πρέπει οι συνολικές προς ρύθμιση οφειλές της να ξεπερνούν το ποσό των 20.000 ευρώ. Αίτηση υπαγωγής στο νέο εξωδικαστικό μηχανισμό, όπως αναφέρουν οι προωθούμενες διατάξεις, μπορούν να υποβάλουν όλες οι επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους, εταιρικού τύπου ή ύψους κύκλου εργασιών, ενώ όλες οι οφειλές που είχαν γεννηθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016 μπορούν να ρυθμιστούν μέσω του μηχανισμού. Επιπρόσθετα, οι λύσεις ρύθμισης που μπορούν να συμφωνηθούν μεταξύ της επιχείρησης και των πιστωτών που εκπροσωπούν την πλειοψηφία επί του συνολικού της χρέους δεν υπόκεινται σε κανέναν περιορισμό, πέραν των ειδικών κανόνων που θεσπίζονται για ις οφειλές προς το Δημόσιο και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αίτημα υπαγωγής δεν μπορούν να υποβάλουν οι «στρατηγικοί κακοπληρωτές», όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, καθώς στον εξωδικαστικό μηχανισμό δεν μπορούν να υπαχθούν επιχειρήσεις, των οποίων οι φορείς ή οι διοικούντες έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για φοροδιαφυγή, απάτη κατά του Δημοσίου ή σοβαρά οικονομικά εγκλήματα.

Σύμφωνα με τις προωθούμενες διατάξεις η διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού εκκινεί ακόμα και εάν εκδηλώσουν ενδιαφέρον πιστωτές που εκπροσωπούν το 50% των απαιτήσεων έναντι της επιχείρησης.   

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:30