search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:57
MENU CLOSE

Η «κατάρα» των ηθοποιών που υποδύθηκαν τον Ιησού

12.04.2017 08:18
Η «κατάρα» των ηθοποιών που υποδύθηκαν τον Ιησού - Media

Κάποιοι το αποδίδουν σε σύμπτωση. Όταν, όμως, κάτι γίνεται επαναλαμβανόμενα, παύει να θεωρείται τυχαίο…

Ο λόγος για τους ηθοποιούς που υποδύθηκαν τον Ιησού Χριστό και την «κατάρα» που φαίνεται να τους ακολούθησε έκτοτε. Κι όμως, έχει παρατηρηθεί ότι μετά από αυτόν τον ρόλο, όχι μόνο δεν έκαναν καριέρα οι εν λόγω ηθοποιοί, αλλά τους συνέβησαν τραγικά γεγονότα στη ζωή τους. Άλλοι έπαθαν σοβαρά ατυχήματα, ενώ άλλη έχασαν τη ζωή τους.

Αλέξης Γκόλφης

Υποδύθηκε τον «Μανωλιό» στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Νίκου Καζαντζάκη, «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται». Μετά την ταινία, ο Έλληνας ηθοποιός καταστράφηκε. Αρρώστησε, εθίστηκε στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, ώσπου ένα κρύο απόγευμα τον Αύγουστο του 2015 βρέθηκε νεκρός στην πλατεία  Κολιάτσου. Μάλιστα, έμεινε στο νεκροτομείο μέχρι τον Οκτώβριο γιατί κανείς δεν τον αναζήτησε.

Τζιμ Καβίεζελ

Πρωταγωνίστησε στην ταινία του Μελ Γκίμπσον, «Τα Πάθη του Χριστού». Από τη στιγμή που αποδέχτηκε την πρόταση, τον χτύπησε δυο φορές κεραυνός, έπαθε εξάρθρωση ώμου την ώρα που κουβαλούσε τον κινηματογραφικό σταυρό, ενώ δεν σταμάτησε να υποφέρει αργότερα από υποθερμία και δυνατούς πόνους στο χέρι του.

Τζέφρι Χάντερ

Ενσάρκωσε τον Ιησού στα 33 του χρόνια, στην ταινία «ο Βασιλεύς των Βασιλέων». Μετά το ρόλο αυτό, ο Hunter από πρώτο όνομα της υποκριτικής υποβιβάστηκε σε ηθοποιό Β΄κατηγορίας. Εννέα χρόνια αργότερα, παντρεύτηκε την αγαπημένη του, αλλά ο γάμος διαλύθηκε. Στη συνέχεια, έπαθε δυο εγκεφαλικά επεισόδια, και πέθανε σε ηλικία 42 ετών μέσα στο σπίτι του, από εγκεφαλική αιμορραγία.

Γουίλεμ Νταφόε

Υποδύθηκε τον Ιησού στην ταινία «Ο τελευταίος πειρασμός», του Μάρτιν Σκορτσέζε. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, έπαθε ένα είδος αλλεργίας και τυφλώθηκε εντελώς από το ένα μάτι. Μετά από χρόνια, όταν πλέον η όραση του είχε αποκατασταθεί πλήρως, ο Νταφόε δήλωσε πως είχε μεγάλο θράσος όταν πήρε την απόφαση να υποδυθεί τον Χριστό.

Γκράχαμ Τσάπμαν

O ηθοποιός πρωταγωνίστησε στην κωμική παραβολή της Βίβλου, «H Zωή του Μπραϊαν», υποδυόμενος ένα βρέφος που γεννήθηκε στη διπλανή φάτνη από εκείνη του Ιησού Χριστού. Ο Γκράχαμ Τσάπμαν πέθανε σε ηλικία 48 ετών από καρκίνο.

Ρόμπερτ Γουίλσον

Μετά το ρόλο του ως Ιησού σε πολλές σειρές της δεκαετίας του ’50, η καριέρα του τερματίστηκε για πάντα καθώς δεν κατάφερε να παίξει πουθενά αλλού.

Τεντ Νίλι

Yποδύθηκε τον Ιησού στο μιούζικαλ «Jesus Christ Superstar». Είχε την πεποίθηση ότι μετά από αυτόν τον ρόλο η καριέρα του θα εκτοξευθεί. Αντί αυτού, εκείνη πήρε την κατιούσα…

Ρόμπερτ Πάουελ

Πρόκειται για τον πιο επιτυχημένο ρόλο του Ιησού, τον οποίο ενσάρκωσε ο 73χρονος σήμερα ηθοποιός στην ταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ». O Πάουελ ήταν αυτός που υπέστη σε λιγότερο βαθμό από τους υπόλοιπους την «κατάρα», αν και η δική του καριέρα καταστράφηκε μετά από αυτόν το ρόλο. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν, επίσης, ότι ο ηθοποιός μετά τον ρόλο αυτόν, αντιμετώπισε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Ο ίδιος πάντως, λέει ότι πίστεψε πραγματικά στον Χριστό, ακόμα κι αν δεν πηγαίνει εκκλησία τακτικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:56