search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:53
MENU CLOSE

Μεξικό: Νεκρό στέλεχος ισχυρής συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών

16.04.2017 08:15
Μεξικό: Νεκρό στέλεχος ισχυρής συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών  - Media

 

Ο επικεφαλής σωματοφύλακας του μεγαλύτερου γιου του φυλακισμένου μεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν “Ελ Τσάπο” Γκουσμάν σκοτώθηκε στη βόρεια μεξικανική πολιτεία Σιναλόα.

Το Πολεμικό Ναυτικό του Μεξικού ανακοίνωσε χθες ότι πεζοναύτες σκότωσαν τον Φρανσίσκο Σασουέτα, που υπήρχαν υποψίες ότι ενεχόταν σε μια ενέδρα εναντίον στρατιωτών πέρυσι, κατά τη διάρκεια μιας ανταλλαγής πυρών το απόγευμα της Παρασκευής στην πόλη Μπαδιραγουάτο, όπου το καρτέλ Σιναλόα είναι πανίσχυρο.

Ο Σασουέτα, γνωστός με το προσωνύμιο “Πάντσο Τσιμάλ”, ο επικεφαλής σωματοφύλακας του Ιβάν Αρτσιβάλδο Γκουσμάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ναυτικού, οι δυνάμεις του δέχθηκαν επίθεση μόλις μπήκαν στην πόλη, όπου “λάμβανε χώρα μια συνάντηση μελών του οργανωμένου εγκλήματος”.

Κατασχέθηκαν πολλά τουφέκια εφόδου και ένας εκτοξευτήρας ρουκετών από το σημείο όπου γινόταν η συνάντηση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Σασουέτα φέρεται να είχε ηγηθεί μεταξύ άλλων τον περασμένο Σεπτέμβριο μιας ενέδρας εναντίον στρατιωτικών, στην οποία συμμετείχαν περίπου 60 ένοπλα μέλη της συμμορίας. Στόχος τους ήταν μια αυτοκινητοπομπή του στρατού που μετήγαγε έναν εκτελεστή του καρτέλ Σιναλόα, τον οποίο ο Σασουέτα και άλλοι ήθελαν να απελευθερώσουν.

Στην ενέδρα εκείνη είχαν σκοτωθεί πέντε στρατιώτες.

Ο Σασουέτα είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο, αλλά απέδρασε από φυλακή στη Σιναλόα πριν από λίγες εβδομάδες, μαζί με άλλα μέλη της συμμορίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01