search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:30
MENU CLOSE

Σύμβουλος του Ερντογάν βλέπει νέο δημοψήφισμα αν υπερισχύσει το «Όχι»

16.04.2017 09:43
Σύμβουλος του Ερντογάν βλέπει νέο δημοψήφισμα αν υπερισχύσει το «Όχι» - Media

 

Παρά τις διαβεβαιώσεις Γιλντρίμ ότι θα γίνει σεβαστή η απόφαση του τουρκικού λαού, ανώτατος σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διενέργειας και δεύτερου δημοψηφίσματος σε περίπτωση που οι Τούρκοι πολίτες απορρίψουν με τις ψήφους τους την προτεινόμενη συνταγματική αναθεώρηση.

«Δε νομίζω ότι το μοντέλο που προτείνουμε υστερεί κάπως, αλλά εάν κριθεί ότι υστερεί, ίσως χρειαστεί να διευθετήσουμε (τα προβλήματα) και να προσφύγουμε στο λαό ξανά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μεχμέτ Ουτζούμ, σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg μέσα στην εβδομάδα.

«Θα μπορούσε να συζητηθεί νέο δημοψήφισμα», προσέθεσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως εάν επικρατήσει το «Όχι» ουδείς θα μπορεί να πει ότι το υφιστάμενο σύστημα είναι καλό και θα πρέπει να διατηρηθεί.

«Ναι» με μικρή διαφορά δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις προβλέπουν επικράτηση του «Ναι» με μικρή διαφορά. Αν επιβεβαιωθεί αυτό και από τις κάλπες θα αντικατασταθεί η σημερινή προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία με μία πανίσχυρη προεδρία.

Οι προτεινόμενες αλλαγές, μεταξύ άλλων, θα επιτρέπουν στον πρόεδρο να κηρύσσει την Τουρκία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να εκδίδει διατάγματα για τη λειτουργία του κράτους, να συντάσσει τον προϋπολογισμό, να αποπέμπει υπουργούς και να διαλύει τη Βουλή, προκηρύσσοντας ταυτόχρονες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01