search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:24
MENU CLOSE

Πηγή ΥΠΟΙΚ: Πήραμε τα μνημόνια, την Τετάρτη θέτουμε το πλαίσιο

25.04.2017 15:36
Πηγή ΥΠΟΙΚ: Πήραμε τα μνημόνια, την Τετάρτη θέτουμε το πλαίσιο - Media

 

«Πήραμε τα κείμενα (των μνημονίων) και αύριο θα θέσουμε το πλαίσιο», ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ πριν την έναρξη των συναντήσεων με τους θεσμούς, σύμφωνα με ρεπορτάζ του capital.gr.

Η ίδια πηγή εξήγησε ότι την Τρίτη θα συζητηθούν θέματα της ΔΕΗ και του υπερταμείου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το βαρύ πυροβολικό των εν Αθήναις διαπραγματεύσεων ουσιαστικά αρχίζει αύριο.

Μάλιστα, οι σημερινές διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν στις 5μ.μ. με την συμμετοχή μόνο των θεσμών από πλευράς ΕΕ (Επιτροπή, ΕΚΤ, ΕΜΣ) καθώς η κ. Βελκουλέσκου έφτασε στο ξενοδοχείο που γίνονται οι συναντήσεις περίπου στις 6μ.μ. Από ελληνικής πλευράς ο κεντρικός συντονισμός γίνεται από τον ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ  μετέχει και ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Τα σχέδια των νέων μνημονίων (MoU/MEFP) έχουν από χθες στα χέρια τους οι αρμόδιοι υπουργοί, ενώ  τα σημερινά ραντεβού αφορούν συγκεκριμένα «μέτωπα»: την ενέργεια και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα των διαπραγματεύσεων των επόμενων ημερών με το ΥΠΟΙΚ να επιδιώκει συμφωνία εντός εννέα ημερών (έως τις 3/5). Πηγές των θεσμών αναφέρουν ότι ο χρόνος ουσιαστικά τελειώνει στις 6-7 Μαΐου για μία συμφωνία επί κειμένων μνημονίων. Και τούτο διότι μετά θα πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή και να ψηφισθούν έως τις 15/5 οι εφαρμοστικές διατάξεις και να γίνουν όλες οι υπόλοιπες ενέργειες που θα περιγράφει η νέα λίστα με προαπαιτούμενα με επόμενα ορόσημα το G7 στην Ιταλία αλλά και το Eurogroup της 22ας Μαΐου (σ.σ. πρέπει αφού γίνουν τα προαπαιτούμενα να γραφτεί εγκαίρως από την Επιτροπή θετική εισήγηση προς τους υπουργούς /Compliance Report).

 

Πηγή: capital.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01