search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:27
MENU CLOSE

Σε 25 χρόνια από τώρα ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος – Γκέιτς ή Μπέζος

30.04.2017 13:11
Σε 25 χρόνια από τώρα ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος - Γκέιτς ή Μπέζος - Media

 

O ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη αυτή τη στιγμή είναι ο Μπιλ Γκέιτς, με προσωπική περιουσία 87 δισ. δολαρίων, όμως ο ιδρυτής της Microsoft «απειλείται» από τον Τζεφ Μπέζος της Amazon, ο οποίος διαθέτει περιουσία 80 δισ. δολαρίων, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η προσωπική περιουσία του Μπέζος έχει αυξηθεί κατά 65,2 δισ. δολάρια τα τελευταία πέντε χρόνια και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο top 5 των πλουσιότερων ανθρώπων. Οι θέσεις της… «κορυφής» εναλλάσσονται τα τελευταία χρόνια μεταξύ των Μπέζος, Γουόρεν Μπάφετ και Αμάνσιο Ορτέγκα.

Τα εισοδήματα και των πέντε δισεκατομμυριούχων πάντως συνεχίζουν να αυξάνονται συνεχώς, επομένως είναι θέμα χρόνου κάποιος από αυτούς να βρεθεί με το πρώτο τρισεκατομμύριο, όπως σχολιάζει το CNBC.

Μάλιστα σύμφωνα με έρευνα της Oxfam, η εκθετική αύξηση του πλούτου δείχνει ότι ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος θα είναι γεγονός μέσα στα επόμενα 25 χρόνια, με τον Γκέιτς να αποτελεί τον πιο πιθανό υποψήφιο.

Σύμφωνα πάντως με έναν άλλον δισεκατομμυριούχο, τον Μαρκ Κιούμπαν, ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος θα είναι κάποιος που ασχολείται με την τεχνητή νοημοσύνη.

«Οι πρώτοι τρισεκατομμυριούχοι θα βγουν από τους επιχειρηματίες που καταφέρουν να “δαμάσουν” την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης και να την εφαρμόσουν στη ζωή μας με τρόπους που δεν έχουμε καν φανταστεί» είχε δηλώσει ο επενδυτής.

Πηγή: newmoney

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:27