search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:23
MENU CLOSE

Στο σκαμνί διάσημος κωμικός επειδή έβρισε τον Θεό

07.05.2017 11:29
Απίστευτη απόφαση δικαστηρίου: Πολύτεκνη οικογένεια θα πληρώνει πρόστιμο, όταν... κάνουν φασαρία τα παιδιά της (Video) - Media

 

Ένα ιδιαίτερα «τσουχτερό» πρόστιμο πρόκειται να αντιμετωπίσει ο διάσημος κωμικός Στίβεν Φράι εξαιτίας κάποιων σχολίων που είχε κάνει για τον θεό στην εκπομπή The Meaning of Life του ιρλανδικού τηλεοπτικού καναλιού RTE.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός που ανέκαθεν υποστήριζε ότι είναι άθεος, είχε δηλώσει στην εν λόγω εκπομπή ότι εάν υπήρχε όντως Θεός, θα έπρεπε να είναι «ηλίθιος» και «μανιακός» αφού έχει δημιουργήσει έναν κόσμο γεμάτο πόνο και δυστυχία.

Οι δηλώσεις αυτές είχαν γίνει, μάλιστα, viral, κάνοντας τον γύρο του διαδικτύου. Τα λόγια του διάσημου κωδικού είχαν ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις από τους κατοίκους της Ιρλανδίας.

Αφορμή για την δήλωση αυτή, είχε αποτελέσει η ερώτηση του παρουσιαστή της εκπομπής: «Τι θα έλεγες στο Θεό, αν έφτανες ποτέ στις πύλες του παραδείσου;» με τον ηθοποιό να προσθέτει: «Θα του έλεγα: Καρκίνος οστών σε παιδιά; Τι παίζει με αυτό; Πώς τόλμησες; Πώς τόλμησες να δημιουργήσεις έναν κόσμο γεμάτο δυστυχία που πλήττει αθώους; Δεν είναι σωστό. Είναι απόλυτα, απόλυτα μοχθηρό. Γιατί να σέβομαι έναν ιδιότροπο, κακιασμένο και ηλίθιο Θεό που δημιουργεί έναν κόσμο γεμάτο αδικία και πόνο. Πρέπει να περάσουμε τη ζωή μας γονατιστοί ευχαριστώντας τον; Τι είδους Θεός θα έκανε κάτι τέτοιο; Ο Θεός που δημιούργησε το σύμπαν, εάν όντως δημιουργήθηκε από έναν Θεό, είναι προφανώς ένας μανιακός που δρα με τελείως εγωιστικά κίνητρα».

Σύμφωνα με τον ιρλανδικό Independent, ορισμένοι τηλεθεατές υπέβαλαν μήνυση το 2015, καθώς ένιωσαν ότι θίχτηκε το θρησκευτικό τους αίσθημα . Αν και η εκδίκαση της υπόθεσης καθυστέρησε αρκετά λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών τελικά ο καταγγέλλων είναι αμετάκλητος επιθυμώντας την καταδίκη του Φράι, και αν κρίνουμε από τον ισχύοντα νόμο περί βλασφημίας, ο κωμικός πιθανότατα θα αναγκαστεί να καταβάλλει πρόστιμο αρκετών χιλιάδων λιρών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:22