search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:54
MENU CLOSE

Νέα στοιχεία για λογαριασμούς του Παπαντωνίου ψάχνει η προανακριτική

09.05.2017 17:58
Βουλή: Κατατέθηκε νομοσχέδιο για τη χορήγηση ασύλου σε πρόσφυγες - Media
 
Στοιχεία σχετικά με κινήσεις λογαριασμών και περιουσιακά στοιχεία του Γιάννου Παπαντωνίου προκειμένου να εξακριβωθούν πιθανές κινήσεις μαύρου χρήματος αναζητά η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τα εξοπλιστικά προγράμματα της περιόδου 2001-2004 και τις τυχόν ποινικές ευθύνες του τότε υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ. 
 
Κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης η προανακριτική επιτροπή αξιολόγησε τα στοιχεία που απέστειλε η ελληνική δικαιοσύνη και τα οποία αφορούν τις τρεις καταδικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί σε βάρος του Γιάννου Παπαντωνίου για ελλιπή δήλωση «πόθεν έσχες» της περιόδου 2008, 2009, 2010. 
 
«Σε εκτέλεση των αποφάσεων της συνεδρίασης της 24η Απριλίου  2017, ζητήθηκαν και απεστάλησαν στην Επιτροπή τρεις (3) δικαστικές αποφάσεις: α) η με αριθμό 618/2015 του Εφετείου Αθηνών, β) η με αριθμό 859/2016 του Εφετείου Αθηνών και η με αριθμό 679/2017 του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών», ανέφερε η ανακοίνωση της Επιτροπής. 
 
Όπως επισημαίνεται «οι αποφάσεις αυτές αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή και αποφασίστηκε να ζητηθούν συγκεκριμένα αναγνωστέα έγγραφα που μνημονεύονται στις αποφάσεις αυτές. Επίσης η Επιτροπή εμμένει στην αρχική της απόφαση να ζητήσει κι άλλα έγγραφα, τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν αποσταλεί». 
 
Τα έγγραφα και τα στοιχεία που περιμένει να λάβει η Επιτροπή στα χέρια της, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σχετίζονται με τις κινήσεις των λογαριασμών του Γιάννου Παπαντωνίου καθώς επίσης και με περιουσιακά του στοιχεία την εξεταζόμενη περίοδο.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:53