13/12/2019 17:45:28

Πέθανε ο πρώην βουλευτής Γιάννης Αντωνόπουλος

Πέθανε ο πρώην βουλευτής Γιάννης Αντωνόπουλος - Media
 
Απεβίωσε ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας Γιάννης Αντωνόπουλος σε ηλικία  87 χρόνων. Ο Γιάννης Αντωνόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο του Βόλου, χτυπημένος από την επάρατη νόσο.
 
Ο Γ. Αντωνόπουλος γεννήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας το 1930, σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
 
Πολιτεύθηκε για πρώτη το 1966 με την ΕΡΕ και τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, χωρίς ωστόσο, να γίνουν εκλογές.
 
Την περίοδο της δικτατορίας, τάχθηκε ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών, ιδιαίτερα μετά το «Κίνημα του Ναυτικού».
 
Διετέλεσε βουλευτής Μαγνησίας με τη ΝΔ την περίοδο 1974-1981, ενώ επίσης για πολλά χρόνια υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως πρόεδρος της κοινότητας Κισσού αλλά και ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του τότε δήμου Μουρεσίου.
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απώλεια του Γιάννη Αντωνόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια του ευπατρίδη, πρώην βουλευτή και ιδρυτικού στελέχους της Παράταξής μας, Γιάννη Αντωνόπουλου. 
 
Υπηρέτησε με ήθος το δημόσιο βίο –την κεντρική πολιτική σκηνή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση– και πρόσφερε πολλά στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Μαγνησία. 
 
Στους οικείους του εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.