search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:02
MENU CLOSE

Η ΓΕΝΟΠ θα εμποδίσει την αποστολή και είσπραξη του τέλους ακινήτων

16.09.2011 12:12
Η ΓΕΝΟΠ θα εμποδίσει την αποστολή και είσπραξη του τέλους ακινήτων - Media

Την αποστολή και είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα εμποδίσει η ΓΕΝΟΠ ενώ θα προσφύγει και στη Δικαιοσύνη κατά της νομιμότητας του τέλους, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ν. Φωτόπουλου.

Την αποστολή και είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα εμποδίσει η ΓΕΝΟΠ ενώ θα προσφύγει και στη Δικαιοσύνη κατά της νομιμότητας του τέλους, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ν. Φωτόπουλου.

Σε σχετική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ έκανε λόγο για εκβιασμό των καταναλωτών μέσω της ΔΕΗ, με την απειλή της διακοπής του ρεύματος και ανακοίνωσε ότι η Ομοσπονδία θα εμποδίσει την επεξεργασία, έκδοση και αποστολή του ειδικού τέλους στους καταναλωτές, την έκδοση εντολών διακοπής για όσους δεν πληρώσουν το τέλος και την εκτέλεση της διακοπής ρεύματος, από τεχνικούς της ΔΕΗ ή εργολάβων.

Ερωτηθείς επίσης αναφορικά με το ενδεχόμενο να υποστούν κυρώσεις όσοι δεν εφαρμόσουν τη νομοθεσία, ο κ. Φωτόπουλος απάντησε λέγοντας : «Ας μας απολύσουν. Οι νόμοι φτιάχνονται για να υπηρετούν τον πολίτη».

Παράλληλα ο κ. Φωτόπουλος παρουσίασε και μια σειρά στοιχείων αναφορικά με την αύξηση των εντολών διακοπής ρεύματος και των διακοπών που υλοποιήθηκαν σε καταναλωτές που αδυνατούν να εξοφλήσουν το λογαριασμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία την περίοδο Ιανουάριος – Αύγουστος 2011 έχουν εκδοθεί 909.872 εντολές διακοπής ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, για συνολική οφειλή που ξεπερνά το 1,4 δισ. ευρώ. Επίσης οι εντολές είναι αυξημένες κατά 23% σε σχέση με το 8μηνο του 2010, ενώ από τις 909.000 εντολές εκτελέσθηκαν οι 174.926, καθώς οι υπόλοιποι πλήρωσαν το χρέος για να μην τους κοπεί το ρεύμα.. Επίσης από όσους έγινε διακοπή ρεύματος λόγω χρέους οι 114.582 πλήρωσαν και έκαναν επανασύνδεση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01