30/05/2017 01:48:59

Το τσιζκέικ της Νέας Υόρκης

Το τσιζκέικ της Νέας Υόρκης - Media

Υλικά

Για τη βάση

250γρ μπισκότα τύπου digestive
100γρ βούτυρο αγελάδος λιωμένο

Για την κρέμα

300γρ τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
180γρ ζάχαρη
60γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
250γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού (ακέρωτου)

Εκτέλεση

Βάση

Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να βραχούν ομοιόμορφα. Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 20-22 εκ. και ύψους 4 εκ. ή σε ένα τσέρκι, που έχουμε ακουμπήσει σε ένα ταψί. Το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και το στρώνουμε να καλύψει τα τοιχώματα, πιέζοντας με τις παλάμες μας για να γίνει συμπαγές. Βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 15 λεπτά.

Κρέμα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, ή σε ένα μπολ, με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα, το τυρί, τη ζάχαρη και το αλεύρι, μέχρι να γίνει ένα μαλακό ενιαίο μείγμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και στο τέλος την κρέμα γάλατος λίγη- λίγη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη και αδειάζουμε μέσα την κρέμα , πάνω από την μπισκοτένια βάση. Ψήνουμε το τσιζκέικ, στο μεσαίο ράφι, για 1 ώρα. Κατά διαστήματα ελέγχουμε και, αν δούμε ότι αρπάζει πολύ γρήγορα η επιφάνεια, χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία ( δεν σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο!).

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και να πήξει, εκτός ψυγείου για μία ώρα τουλάχιστον. Στο διάστημα αυτό το γλυκό θα χάσει τον όγκο του και θα «πέσει», αλλά είναι φυσιολογικό. Μόλις κρυώσει καλά, αφαιρούμε με προσοχή τα τοιχώματα της φόρμας και γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με φρέσκα φρούτα ή μαρμελάδα ή και με λιωμένη σοκολάτα.

 

Τη συνταγή θα βρούμε: Περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, Τεύχος 9, σελίδα 36.

 

Πηγή: tasty-day.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.