search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:23
MENU CLOSE

Μπαλάφας: Αναγκαία τα μέτρα αλλά και με θετικά αντίμετρα

21.05.2017 17:50
Μπαλάφας: Αναγκαία τα μέτρα αλλά και με θετικά αντίμετρα  - Media
 
Ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας, μίλησε χθες Σάββατο 20 Μαΐου στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 και τον δημοσιογράφο Κώστα Χαρδαβέλλα.
Ο Υφυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων:
– Αναφορικά με το αν τα μέτρα που ψηφίστηκαν είναι άδικα, αναγκαία, σκληρά ή προσωρινά,
«Αναγκαία μέτρα θα έλεγα αλλά και με θετικά αντίμετρα. Υπάρχουν κάποια μέτρα με αρνητικά πρόσημο αλλά σε ένα σημαντικό βαθμό, αντισταθμίζονται με τα λεγόμενα αντίμετρα που έχουν θετική κατεύθυνση. Οι δανειστές, όντας υπερβολικά απαισιόδοξοι και μη έχοντας καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση, μας έβαλαν πλεόνασμα 0,5% το 2016 και εμείς πιάσαμε 4,2%, χάρη στη στάση του ελληνικού λαού, αλλά και στα χτυπήματα που καταφέραμε στην φοροδιαφυγή, στις μίζες κλπ. Έχουν αποδεχτεί πλέον, ότι το 3,5% που είναι ο όρος για να εφαρμοστούν τα αντίμετρα είναι απολύτως εφικτός και πραγματοποιήσιμος στο τέλος του 2018. Αποδεικνύεται έτσι, η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση μας. Η δέσμευση για την ελάφρυνση του χρέους που θα γίνει στο τέλος του προγράμματος αλλά θα περιγραφεί από τώρα, θα δημιουργήσει τη δυνατότητα να μπούμε σε μια κανονικότητα της οικονομίας μας, στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης, που αυτομάτως θα βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα.
Μην ξεχνάμε ότι τα μέτρα αυτά δεν αφορούν το 2017 και το 2018 αλλά θα εφαρμοστούν μετά το τέλος του προγράμματος, το 2019 και μετά, όπου θα αλλάξει το πλαίσιο της επιτροπείας. Φυσικά όλα αυτά με την προϋπόθεση της συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.
Οι πληροφορίες είναι ότι η επενδυτική δραστηριότητα είναι επί θύραις. Ένα στοιχείο που έχω απόλυτα δεδομένο, είναι ότι ένας δείκτης, αυτός της κατανάλωσης καυσίμων, για τον προηγούμενο μήνα είναι ιδιαίτερα αυξημένος, πράγμα που δείχνει μια βιομηχανική δραστηριοποίηση.
Επίσης, ο προηγούμενος Μάρτιος συγκρινόμενος με άλλων χρόνων, έχει μια αύξηση της μεταποιητικής δραστηριότητας κατά 24,5%.
Το υφεσιακό στοιχείο είναι βέβαια ακόμα παρόν, αλλά οι διεθνείς επενδυτικοί παράγοντες αναφέρουν ότι επίκειται μια ενδιαφέρουσα επενδυτική ροή προς την Ελλάδα».
– Σχετικά με τη μελέτη της Bank of America, που λέει ότι οι κόκκινες γραμμές γύρω από την ελάφρυνση του χρέους και συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα της Ελλάδας, είναι οι ίδιες και υπάρχει η περίπτωση επιπλοκών ενόψει των αποπληρωμών του χρέους το καλοκαίρι,
«Η αποπληρωμή της δόσης του καλοκαιριού είναι δεδομένη.
Το Δ.Ν.Τ βάζει θέμα και σωστά κάνει κατά τη γνώμη μας για το χρέος! Δεν μπορεί να χρηματοδοτεί μια χώρα που το χρέος της δεν είναι βιώσιμο. Επειδή αυτό είναι κάτι που θέλουμε και εμείς, υπάρχει μια ιδιόμορφη συμφωνία μεταξύ ημών και του ΔΝΤ. Αυτός που αντιδρά είναι η Γερμανία.
Έχει μια ευθύνη και η πλευρά των δανειστών να αναγνωρίσει τις προσπάθειες μας και να προχωρήσουμε στο κλείσιμο της αξιολόγησης στο προσεχές Eurogroup».
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:20