10/08/2020 01:39:37

Συνάντηση Σόιμπλε - Λε Μέρ για το ελληνικό χρέος

Συνάντηση Σόιμπλε - Λε Μέρ για το ελληνικό χρέος - Media

 

Στόχος του σημερινού Eurogroup είναι να συζητηθούν τεχνικές λύσεις για το ελληνικό χρέος, ανέφερε ο νέος Γάλλος ΥΠΟΙΚ Μπρουνό Λε Μέρ, μετά τη συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Όπως είπε, στόχος του Εμμανουέλ Μακρόν είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. 

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με την Ελλάδα είναι «αξιοσημείωτες». Στόχος, υπογράμμισε, είναι να καταστεί η χώρα ανταγωνιστική, κάτι που δεν έχει επιτευχθεί ακόμη.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία με το ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αναφέροντας ότι το ΔΝΤ είναι συντηρητικό στις εκτιμήσεις του για την Ελλάδα, σε σχέση με την ευρωζώνη. «Θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση», σημείωσε.

Ο Σόιμπλε επέμεινε στην θέση του ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει το υφιστάμενο πρόγραμμα, μετά το αίτημα του σοσιαλδημοκράτη υπουργού Εξωτερικών Σίγκμαρ Γκάμπριελ για ξεκάθαρη δέσμευση της ευρωζώνης περί ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Τόνισε ότι «είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα», προσθέτοντας ότι «δεν θα διαπραγματευθούμε στις Βρυξέλλες νέα μέτρα, που θα απαιτούσαν ένα νέο πρόγραμμα». «Στο τέλος του προγράμματος, το 2018, θα υλοποιήσουμε πρόσθετα μέτρα για το χρέος, αν χρειαστεί», ανέφερε.  

Ομάδα εργασίας για ενίσχυση της ευρωζώνης ανακοίνωσαν Σόιμπλε-Λε Μέρ

Τη σύσταση μιας ομάδας εργασίας με στόχο την ενίσχυση της ευρωζώνης ανακοίνωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά τη συνάντηση με τον Μπρουνό Λεμέρ.

«Η ομάδα εργασίας θα κληθεί να καταθέσει τις προτάσεις της ως τον Ιούλιο», σημείωσε ο κ. Σόιμπλε, τονίζοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ είναι πεπεισμένοι ότι οι δύο χώρες πρέπει να κινηθούν στην πρώτη γραμμή για την ενίσχυση της ένωσης.

Ο Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε ότι είναι σίγουρος πως θα συνεργαστεί με τον Σόιμπλε προς όφελος της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ευρώπης.

«Είμαστε έτοιμοι να επιταχύνουμε τη θεσμική σύγκλιση στην Ευρώπη» σημείωσε ο Γάλλος υπουργός, προσθέτοντας ότι θα εξετασθούν τρόποι συντονισμού των οικονομικών πολιτικών και πρωτοβουλίες για ενίσχυση των επενδύσεων.

Αναφορικά με το γαλλικό έλλειμμα, ο Λεμέρ σημείωσε ότι η Γαλλία θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις μείωσής του. «Είναι καλό για τη χώρα να έχει σε τάξη τα οικονομικά της», τόνισε.     

Πηγή: Euro2day

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.