search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:04
MENU CLOSE

Δύσκολες ώρες για τη «Βουγιουκλάκη της Τουρκίας» (Photos)

25.05.2017 05:57
«Επί δέκα χρόνια νιαουρίζω»: Η ακατάλληλη ταινία που είχε συμφωνήσει η Αλίκη για να κάνει στροφή στην καριέρα της (Photos) - Media

Κρίσιμες είναι οι ώρες για την γνωστή και πολυβραβευμένη ηθοποιό Χούλια Κότσιγιτ, την αποκαλούμενη και ως «Βουγιουκλάκη της Τουρκίας».

Η σούπερ σταρ της χρυσής εποχής του τουρκικού κινηματογράφου των δεκαετιών του ’60 και του ’70, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την Ηurriyet, υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στους πνεύμονες, όπου έχει εμφανίσει καρκίνο. Η κατάσταση της υγείας της κρίνεται ως «καλή» και νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής φροντίδας.

Η Κότσιγιτ είχε πρωταγωνιστήσει σε τουρκικές ταινίες της δεκαετίας του ’70, που παίχτηκαν και στην Ελλάδα, που έκαναν εντυπωσιακές εισπράξεις, παρόμοιες εκείνων των ταινιών της Αλίκης Βιουγιουκλάκη.

Τα ελληνικά περιοδικά της εποχής, μάλιστα, την αποκαλούσαν «Η Αλίκη της Τουρκίας», δημοσιεύοντας ιστορίες από την προσωπική της ζωή, όπως για τη σχέση και τον γάμο της με τον ποδοσφαιριστή της Φενέρ Μπαχτσέ Σελίμ Σοϊντάν.

Ερωτηθείσα σε παλαιότερη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στη Lifo, για την ανταπόκριση που είχαν οι ταινίες της στη χώρα μας, η Τουρκάλα ηθοποιός είχε αναφέρει πως «έπαιρνα πολλά γράμματα από την Ελλάδα, και οι ταινίες μου όχι μόνο ήταν τρομερά επικερδείς στην Ελλάδα αλλά με το που ξεκινούσε να παίζεται μία, οι Έλληνες διανομείς ζητούσαν αμέσως την επόμενη».

Περιγράφοντας μάλιστα το καλοκαίρι που ήρθε στη χώρα μας για την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας της, η Κότσιγιτ τόνισε ότι ήταν μία εμπειρία που δεν θα ξεχάσει ποτέ, καθώς «το πλήθος του κόσμου ήταν τόσο μεγάλο που τέτοια υποδοχή δεν έχω ζήσει ούτε στην Τουρκία ούτε πουθενά αλλού. Ήταν τόσοι πολλοί μέσα κι έξω του κινηματογράφου που αναγκάστηκαν να φέρουν έφιππη αστυνομία να βάλει τάξη».

Σε ερώτηση για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Κότσιγιτ είχε πει ότι γνώριζε το όνομά της, αλλά δεν έτυχε να την γνωρίσει από κοντά.

 

 

 

Πηγή: Έθνος 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:03