search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:38
MENU CLOSE

Λεβέντης: Ηττηθήκαμε από το θέμα του χρέους

25.05.2017 14:29
Λεβέντης: Ηττηθήκαμε από το θέμα του χρέους - Media

 

Κριτική, εφ’ όλης της ύλης, στην κυβέρνηση άσκησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην εκπαίδευση, στο οποίο είναι ενσωματωμένο και το σχετικό άρθρο για το θέμα του μουσουλμανικού τεμένους.

Ο κ. Λεβέντης, μιλώντας για το θέμα της Παιδείας το χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό» και υποστήριξε ότι δύο πολιτικοί άφησαν πραγματικό έργο στο χώρο της Παιδείας. «Ο Παπανούτσος και ο Γεώργιος Παπανδρέου» οι οποίοι έκαναν, όπως είπε, και τις λιγότερες μεταρρυθμίσεις. «Το άγχος ενός υπουργού Παιδείας δεν πρέπει να είναι να τα αλλάξει όλα. Για τα θέματα της Παιδείας χρειάζεται διακομματική συνεννόηση και όχι να ψηφίζετε με 153 βουλευτές» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στο θέμα του τεμένους, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι όλοι οι βουλευτές πρέπει να το ψηφίσουν και «έπρεπε να έχει γίνει από καιρό, καθώς έχουμε πολλούς αλλοθρήσκους».

«Όσο δεν κάνουμε τέμενος λειτουργούν πολλά παράνομα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Λεβέντης.

«Στηρίζω την Εκκλησία της Ελλάδας, αλλά δεν μπορώ να στηρίξω τους φανατικούς. Η Βουλή έχει καθυστερήσει. Και το αρμόδιο υπουργείο πρέπει να κάνει τους διορισμούς των υπεύθυνων» είπε ο κ. Λεβέντης.

Ζήτησε ωστόσο να προστεθεί ο όρος, να υπάρχει χρηματοδότηση μόνον από ελληνικής ιθαγένειας πρόσωπα και τόνισε πως πρέπει «να απαγορευτεί η ύποπτη χρηματοδότηση».

Για τα οικονομικά, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε: «Πολλές φορές είχα προειδοποιήσει ότι δεν θα πάρουμε τίποτα για το χρέος. Το χρέος θα ρυθμιστεί αν δεν χρειαστούμε άλλο μνημόνιο το 2018» είπε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε: «Οι ξένοι δεν θα ρυθμίσουν χρέος σε χώρα που είναι σε μνημόνιο. Μόνο όταν θα βγούμε από τα μνημόνια θα ρυθμιστεί το χρέος. Και θα ρυθμιστεί όχι με κούρεμα, αλλά με επιμηκύνσεις πληρωμών και μείωση των επιτοκίων».

Ο κ. Λεβέντης αναρωτήθηκε από το βήμα της Βουλής «γιατί ο κ. Τσίπρας συνέδεσε τα μέτρα με το χρέος» και εξέφρασε την άποψη ότι «το έκανε χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ελπίδα, προφανώς για να πείσει τους βουλευτές του να ψηφίσουν τα μέτρα».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στο θέμα του χρέους: «Ηττηθήκαμε σαν χώρα από αυτό. Η συζήτηση για το χρέος πρέπει να γίνει όταν κάνουμε όλες τις μεταρρυθμίσεις. Και τότε όλα τα κόμματα θα πιέσουμε και θα το απαιτήσουμε».

Τέλος, ο Βασίλης Λεβέντης επεσήμανε ότι «ο κ. Τσίπρας πήρε εικόνα ικέτη και δεν ήταν καθόλου τιμητικό για τη χώρα» και προέβλεψε ότι ούτε στις 15 Ιουνίου θα ρυθμιστεί το χρέος.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:37